Новини
20 Червня 2023
432

ЄБРР прагне посилити енергобезпеку, агро- та фінансового сектору України

Буде підписано документи для забезпечення реального сектору економіки

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) планує підписати з Україною на поточному тижні документи про посилення енергобезпеки, агро- та фінансового сектору країни, йдеться в пресрелізі ЄБРР.

“ЄБРР із самого початку має дуже практичну мету: підтримувати стійкість реального сектору української економіки тут і зараз, приділяючи першочергову увагу енергетичній безпеці, життєво важливій інфраструктурі, продовольчій безпеці та підтримці приватного сектору. На етапі відбудови, на додаток до продовження підтримки реформ, ми плануємо працювати ще активніше у цих напрямах і продовжувати підтримку ключових секторів економіки України”, — зазначила Президент ЄБРР Оділь Рено-Бассо.

У цю середу та четвер у Великій Британії відбудеться конференція з питань відновлення України 2023. ЄБРР як найбільший інституційний інвестор в Україні з її глибоким знанням долучиться до обговорень про майбутнє відновлення, його планування та фінансування.

Рено-Бассо візьме участь у пленарній сесії “Умови для надійної відбудови” у межах основної конференції, на якій обговорюватимуться такі теми як єдність, різноманітність та реалізація проєктів, і основна мета якої полягатиме в залученні приватного сектору до фінансування реконструкції, відбудови інфраструктури, реалізації реформ і покращення врядування.

ЄБРР також має намір підписати три меморандуми про взаєморозуміння з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем щодо подальшої роботи над посиленням енергетичної безпеки України. Один з цих меморандумів стосуватиметься гідроенергетики з урахуванням ситуації на Каховській ГЕС, інші два — електроенергетики та газового сектору.

Банк планує також підписати під час конференції два проєкти: один в секторі агробізнесу в межах напряму “Забезпечення продовольчої безпеки” і ще один — у секторі фінансових установ у межах напряму “Забезпечення стійкості приватного сектору”.

Зазначається, що 21 червня пані Рено-Бассо підпише від імені ЄБРР меморандум про взаєморозуміння з 17 фінансовими організаціями розвитку щодо співпраці у межах спільних інвестицій в Україні, в основному у приватному секторі. Підписання цього меморандуму стане наступним кроком після досягнутої у травні домовленості між ЄБРР і фінансовими організаціями розвитку з країн “Великої сімки” щодо створення спільної платформи для інвестицій в Україну. ЄБРР також підпише заяву про наміри щодо відновлення ринку страхування в Україні.

Нагадаємо, в ООН виділяють $1 млрд для України.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram