Новини
20 Червня 2019
837

ЄБРР організує кредит для Укрексімбанку на €80 млн для ВДЕ та енергоефективності

Європейський банк реконструкції та розвитку хоче підтримати інвестиції у відновлювану енергію та енергоефективність в Україні

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) організує синдикований кредит державному Укрексімбанку розміром €80 млн для підтримки приватних інвестицій у відновлювану енергію та енергоефективність в Україні. Відповідний проект схвалила рада директорів ЄБРР.

Згідно з інформацією на сайті, безпосередньо ЄБРР має намір виділити €40 млн. Інші €40 млн будуть залучені за допомогою міжнародних фінансових інституцій.

Укрексімбанк, єдиним власником якого є держава, створено в 1992 році. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 травня 2019 року за розміром загальних активів (219,32 млрд грн) банк посідав 3-тє місце серед 77 банків, що діяли в країні.

Готовність вкладатися в відновлювальну енергетику в Україні, висловлювали французькі компанії ENGIE, Total-Eren та AKUO Energy. Як писали Investory News, будівництвом сонячної електростанції у Чорнобильській зоні загальною потужністю 1,2 ГВт зацікавились японські Deloitte Touche Japan та Green Power Development Japan.

Минулого року в Прип’яті на території Чорнобильської АЕС була відкрита перша сонячна електростанція Solar Chernobyl потужністю 1 МВт. Ще одна заява в січні 2019-го була від норвезької Scatec Solar. Компанія планує побудувати у Миколаївській області сонячну електростанцію потужністю 150 МВт загальною вартістю €180 млн. ЄБРР і ЧБТР також мали бажання профінансувати нову сонячну електростанцію в Миколаївській області.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram