Новини
29 Липня 2024
133

Японські автовиробники об’єднуються заради протистояння китайським конкурентам

На ринку Японії є дві рушійні сили — Toyota Motor Group і альянс Honda-Nissan-Mitsubishi

Японський виробник автомобілів Mitsubishi Motors приєднується до альянсу компаній Honda-Nissan, аби скласти конкуренцію китайським та американським автовиробникам, повідомляє Nikkei.

Tesla і китайські автовиробники інвестують значні кошти в електромобілі, це створює умови в яких японські автовиробники не можуть конкурувати з ними з точки зору масштабу і ланцюжка постачання.

Об’єднання Mitsubishi та Honda-Nissan створить на внутрішньому ринку Японії дві сили: Toyota Motor Group і альянс Honda-Nissan-Mitsubishi.

Mitsubishi Motors підписала угоду про нерозголошення інформації з Honda та Nissan і розпочала переговори про обʼєднання. Honda і Nissan є другим і третім найбільшими автовиробниками в Японії, відповідно, з глобальними продажами 4,1 млн і 3,44 млн одиниць у фінансовому році, що закінчився в березні 2024 року. Якщо додати 810 тис. одиниць Mitsubishi Motors, то група матиме продажі 8,35 млн авто.

Toyota, найбільший автовиробник Японії та конкурент альянсу Honda-Nissan-Mitsubishi, вже об’єдналася з Daihatsu, Suzuki, Subaru, Mazda і Hino Motors, в результаті чого сукупний обсяг продажів п’яти автовиробників досягне 16 млн одиниць.

Основною причиною обʼєднання зусиль японських компаній є значне відставання у перегонах за ринок електромобілів, що створює революцію на авторинку.

Нагадаємо, Hyundai звітувала, що її прибуток виріс на 25%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram