Новини
27 Червня 2024
17

Японська єна впала до найнижчого рівня за майже 40 років

Розрив у відсоткових ставках між США та Японії тисне на японську валюту

Фото: FX.co

Єна впала до найнижчого рівня з 1986 року щодо долара, зберігаючи пильність валютних ринків щодо будь-яких ознак втручання з боку японської влади, щоб підвищити курс валюти, повідомляє Reuters.

26 червня американський долар торгувався на рівні 160,39 єни. Такий курс востаннє було зафіксовано в грудні 1986 року, оскільки розрив у відсоткових ставках між двома країнами продовжував тиснути на японську валюту.

Аналітики кажуть, що трейдери випробовують рішучість Міністерства фінансів і центрального банку Японії, які витратили $62 млрд наприкінці квітня і на початку травня, щоб підтримати валюту після падіння.

Зазначається, що тут грають значну роль так звані стратегії керрі-трейду, коли інвестори позичають у низькодохідних валютах, щоб інвестувати у високоприбуткові.

Попри те, що цього року Японія підвищила процентні ставки від нуля до 0,1%, ставки в США тримаються на рівні від 5,25% до 5,5%. Це означає, що інвестори стікаються до вищої прибутковості доларових активів, підвищуючи курс валюти до єни.

Існує ймовірність подальшого підвищення ставок від Банку Японії наприкінці липня, що може допомогти підтримати курс єни до долара.

Але будь-яке тривале її зростання, ймовірно, вимагатиме зниження процентної ставки Федеральної резервної системи США.

Нагадаємо, біля берегів Японії виявлено поклади багаті на цінні метали.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram