Бiзнес
9 Квітня 2021
1 810

Які види спорту люди вважають за краще дивитися по TV у Європі та Україні

Пандемія змусила фанатів спорту змінити спортивні майданчики на гаджети. Серед всіх видів спорту лідером, як і раніше, залишається футбол. Але є й несподіванки

Незважаючи на стрімкий розвиток інтернет-технологій і появу смартфонів, чи не у кожного представника дорослого українського населення телевізори все ще залишаються одним з головних джерел інформації. За результатами соціологічних досліджень, у 2020 році про довіру до телебачення повідомляло приблизно 70% українців. У рейтингу уподобань жителів України одне з перших місць займає перегляд спортивних телепрограм. Але ж які види спорту змушують українців кинути всі справи та пригорнутися до телеекранів?

Футбол

Улюбленим видом спорту в Україні був і залишається футбол. Футбольні баталії багато років займають першу сходинку в рейтингу спортивних телевізійних переглядів. Навіть ті українці, у яких вдома немає телевізора, час від часу дивляться змагання Ліги чемпіонів або Чемпіонати світу та Європи. Обумовлено це тим, що сьогодні для розваги відвідувачів представники сфери бізнесу встановлюють телевізори в магазинах, в розважальних установах, в закладах громадського харчування. А справжні вболівальники поспішають додому, заздалегідь зазначивши в програмі час трансляції. “Вболівай за наших” — цей девіз у серці кожного українця звучить піснею, коли в атаку йде улюблена команда.

Бокс

Цей вид спорту не просто сильних, сміливих і спритних бійців. Цей спорт для тих, хто вміє стратегічно мислити. Для того, щоб перемогти, потрібно вміти блефувати, як в покері, зберігати холодну голову і прораховувати наступний хід суперника.

Брати Клички, Василь Ломаченко, Олександр Усик — ці імена знайомі всім українцям, а телетрансляції їхніх боїв піднімаються на вершину рейтингу не тільки спортивних телеканалів. У той час, коли по телевізору показують бокс, на нижні щаблі рейтингу відкочуються і політичні ток-шоу, і розважальні програми.

Теніс

Несподівано для багатьох, третє місце в рейтингу з недавніх пір займає теніс. Швидше за все це пов’язано з тим, що на корті стали променіти українські спортсмени. Еліна Світоліна, сестри Бондаренко та Олександр Долгополов змусили співвітчизників повірити в те, що український теніс існує, і в найближчому майбутньому першою ракеткою світу обов’язково стане спортсмен з України.

МММ

Цей вид спорту став популярний не так давно, але за переглядовими рейтингами тільки злегка поступається прославленому боксу. Українські бійці, які беруть участь у змаганнях зі змішаних єдиноборств, відомі всьому світу. Причому серед них є як чоловіки, так і жінки! За Світлану Гоцик та Марину Мороз вболівали не тільки представники сильної половини людства, але і їх половинки.

Баскетбол

Почесне п’яте місце в рейтингу переглядів займає баскетбол. Сплеск інтересу до гри наших баскетболістів пояснюється тим, що вперше за 8 років українські команди пробилися до основної стадії Кубка Європи ФІБА. У цьому сезоні за перемогу в Кубку боротися будуть такі українські команди як Київ-Баскет і Прометей, а в Лігу чемпіонів постарається пробитися Дніпро.

Зимові види спорту

Дивно, але факт: в Україні хокей поступився шостим рядком рейтингу біатлону.

Біатлон

Кілька останніх років у трійці найсильніших біатлоністів світу обов’язково присутні українці. І нехай це сезонна спортивна дисципліна, і пік активності за переглядами припадає на великі змагання, заперечувати те, що за популярністю в Україні біатлон обійшов хокей, немає сенсу.

Хокей

НХЛ з річним доходом в 4,5 мільярда доларів вважається однією з найбільших професійних ліг планети. Для багатьох молодих хокеїстів найбажанішою мрією залишається перемога в Кубку Стенлі. Що може зрівнятися з тими емоціями, коли ти піднімаєш над головою заповітний кубок? І нехай поки Українська хокейна ліга не може змагатися за популярністю з КХЛ і НХЛ, а українські команди, на жаль, не перемагають у міжнародних змаганнях, цей вид спорту залишається одним з найбільш рейтингових та найулюбленішим в Україні.

А як в Європі йдуть справи з переглядом спортивних телепрограм? Чи люблять європейці ті ж види спорту або у них є інші переваги?

Футбол є найпопулярнішим видом спорту серед європейського населення — до нього проявляє інтерес 63,2% європейців, як випливає з даних дослідницької компанії Nielsen Sport, представлених на практичній конференції “Футбольний бізнес”. Пояснюється це досить просто: Англія — батьківщина футболу, а в європейських лігах грають найсильніші команди. Тому, цілком логічно, що за змаганнями футболістів з інтересом спостерігають більшість жителів Європи.

Легка атлетика знаходиться на другому місці: нею цікавиться 47,5% європейців, на третьому місці — теніс (47%). На четвертому місці в десятці найбільш популярних видів спорту розташовується автоспорт (включаючи Формулу-1) — ним цікавиться 43,6% європейського населення; п’яту позицію займає фігурне катання (43%).

Як бачимо, в чомусь наші спортивні пристрасті збігаються з більшістю європейців, а в чомусь — істотно відрізняються. Але це не заважає всім любити спорт і очікувати спортивні трансляції, мріючи про перемогу улюбленої команди.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram