Новини
5 Жовтня 2023
1 468

Хто з військовослужбовців зможе отримати житло від держави

На програму у 2023 році виділено 5,5 мільярдів

Фото: ua.news

У 2023 році Міністерство у справах ветеранів України виділило 5,5 млрд грн на закупівлю житла для українських військовослужбовців. 700 захисників вже отримали гроші на свої карткові рахунки та 13 — вже придбали житло, повідомив перший заступник міністра у справах ветеранів, Герой України Олександр Порхун.

“У 2021 році безпосередньо 1300 осіб отримали кошти на придбання свого житла, а у 2023-му році Міністерство у справах ветеранів розподілило 5,5 млрд грн, які 700 осіб отримали на свої карткові рахунки і 13 осіб вже придбали житло. Тобто в цьому році на 5,5 млрд ми розраховуємо, що своє житло придбає приблизно 2300 родин, які потребують житла”, — розповів Порхун.

За словами заступника міністра у справах ветеранів, виділення житла для військовослужбовців регулюють чотири постанови Кабінету міністрів України.

“Безпосередньо у міністерства у справах ветеранів України є чотири житлові субвенції на різні категорії для учасників бойових дій”, — зазначив він.

Це 719-а постанова Кабміну, розрахована на осіб з інвалідністю внаслідок війни 1-ї та 2-ї групи та членів родин загиблих захисників.

280-а постанова КМУ розрахована для учасників бойових дій, внутрішньо переміщених осіб.

Третя постанова — 216-та — для категорії учасників бойових дій на території інших держав, осіб з інвалідністю внаслідок війни 1-ї та 2-ї групи та членів родин померлих учасників бойових дій на території інших держав.

“І 206-та постанова Кабміну для учасників Революції Гідності. Цю четверту постанову ми “закриємо” цього року…” — розповів Олександр Порхун.

Раніше Investory News писали, що видано вже 3,1 тисячі іпотек за програмою “єОселя”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram