Новини
1 Серпня 2023
324

Хорватія надала гроші на розмінування українських сільгоспземель

Країна виділила €1 мільйон

Уряд Хорватії пожертвував €1 млн для гуманітарного розмінування українських сільськогосподарських земель, щоб допомогти українським фермерам відновити роботу в регіонах, які найбільше постраждали від вибухонебезпечних залишків війни, повідомляє Міністерство економіки України за підсумками зустрічі першого віцепрем’єр-міністр — міністра економіки України Юлії Свириденко з хорватською делегацією на чолі з головою МЗС Хорватії Горданом Грліч-Радманом.

Під час зустрічі голова МЗС Хорватії та директор Всесвітньої продовольчої програми (ООН) в Україні Метью Холлінгворт підписали Меморандум, присвячений обстеженню сільськогосподарських земель України, їх очищенню від вибухових речовин та безпечному відновленню виробництва агропродукції, додали в міністерстві.

“Уряд Хорватії пожертвував €1 млн ВПП (ООН), щоб допомогти українським фермерам відновити роботу в регіонах, які найбільше постраждали від вибухонебезпечних залишків війни. Це найбільше пожертвування Хорватії ВПП (ООН)”, — йдеться у повідомленні.

“Ми щиро радіємо цій ініціативі. Фермери Харківської, Херсонської, Миколаївської області першими долучаться до програми.

Сподіваюся, що за рік ми зможемо розширити програму і паралельно з тим ми, як уряд, працюємо, щоб підсилити спроможність наших державних інституцій, ДСНС, інституцій Міністерства оборони. До кінця року ми плануємо збільшити щонайменше вдвічі кількість саперів і машин, і продовжити розмінування звільнених територій, сільгоспземель і лісів”, — прокоментувала Свириденко.

Нагадаємо, Польща виділила нову допомогу біженцям.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram