Новини
30 Грудня 2021
531

Хмельницький виходить із UDP: Хто купує акції компанії

Сторони планують укласти угоду в січні 2022 року

Бізнесмен Андрій Іванов готовий викупити 55% акцій холдингової групи UDP (Ukrainian Property Development) Holdings Limited, що належать Василю Хмельницькому, пише Forbes.ua з посиланням на пресреліз компанії.

Згідно з повідомленням, АМКУ схвалив угоду 29 грудня, і сторони планують її укласти у січні 2022 року.

Офіційним покупцем виступила компанія з групи Андрія Іванова Ethelbert Trading Limited. Остаточні розрахунки між сторонами повинні бути проведені до середини 2026 року.

“При цьому девелоперська компанія UDP продовжить стабільну реалізацію поточних проєктів, а також активізує роботу над новими”, — кажуть у компанії.

“Два роки тому ми з моїм партнером Василем Хмельницьким розділили управління спільними активами, зокрема, компанією UDP. Таке рішення дозволило обом сфокусуватися на розвитку проєктів, що є пріоритетними та найцікавішими для кожного з нас.

Так, за останній рік моя інвесткомпанія Q Partners інвестувала у декілька нових інфраструктурних проєктів, які ми разом з командою UDP розвиватимемо протягом найближчих 10-15 років. З огляду на це, угода є логічним кроком у бік структуризації девелоперського портфеля, що має відбутися після виконання всіх умов стосовно оплати вартості активу. При цьому ми з Василем Хмельницьким залишаємося співінвесторами та добрими партнерами у решті спільних проєктів”, — розповів Іванов.

Згідно з проєктом договору сторін, розрахунок за угодою відбуватиметься у декілька етапів: упродовж перехідного періоду, з моменту укладення угоди до середини 2026 року, Іванов отримає контроль над 55% акцій через надання права брати участь у загальних зборах акціонерів та голосувати 55% акцій.

UDP разом з компанією А Девелопмент стали переможцями аукціону з продажу Першого київського машинобудівного заводу (колишнього “Більшовика”). Консорціум запропонував понад 1,4 млрд грн. 7 грудня 2021 інвестори сплатили відповідні кошти до державного бюджету.

Раніше Investory News дізналися про правила бізнесу Василя Хмельницького: Історія людини, яка довела, що для успіху не потрібна вища освіта, лише розум та гарні зв’язки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram