Новини
5 Вересня 2022
484

Хакер украв у актора Білла Мюррея криптовалюту на $185 тисяч

Гроші призначалися для благодійного фонду

На фото: актор Білл Мюррей

Невідомий хакер вкрав 119,2 Ethereum у актора Білла Мюррея. Він провів аукціон благодійного фонду Chive Charities. Через кілька годин зловмисник переказав гроші на свій гаманець і спробував вкрасти NFT-колекцію актора, повідомляє Fortune.

Згідно з даними Etherscan, хакер почав перераховувати криптовалюту з гаманця Мюррея за кілька годин після закриття аукціону.

У процес втрутилася команда із консалтингової компанії NFT Project Venkman. Вона стежить за безпекою гаманця актора. Представники команди перемістили його NFT до іншого гаманця. В особистій колекції Мюррея — 800 NFT, серед яких два CryptoPunks, NFT Дем’єна Херста, Pudgy Penguin, Cool Cat та декілька Flower Girls.

Користувач, який посів друге місце на аукціоні Мюррея, відправив 120 Ethereum (близько $187,5 тис.) до благодійного фонду Chive Charities, для якого організували збір.

Зловмисника поки що не знайшли. Команда Мюррея повідомила CoinDesk, що подала заяву до поліції та працює з криптоаналітичною фірмою Chainalysis.

Нагадаємо, в Албанії заарештували засновника турецької криптобіржі Thodex. Йому загрожує до 40,5 тисяч років ув’язнення.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram