Новини
14 Квітня 2021
877

Wasteless розробив електронні цінники, які стежать за терміном придатності продуктів

Що довше продукти на полиці, то нижче буде ціна на ціннику

Ізраїльський стартап Wasteless створив електронні цінники, ціна на яких автоматично коригується за допомогою алгоритму в залежності від терміну придатності продукту. Чим довше продукти стоять на полиці, тим нижче ціна на них, повідомляє Fast Company.

Тестування проводилося у магазині в Мілані. За рік близько 41% покупців обирали продукт з коротшим терміном придатності.

Мета Wasteless — скоротити кількість харчових відходів в супермаркетах. У багатьох магазинах створюють відділи або полки для товарів термін придатності яких закінчується. Але в них знаходяться не всі продукти, тому, що магазини не завжди встигають переміщати товари.

“Кожен раз, коли продукт прибирають зі звичайного відділу або позначають цінником зі знижкою, він отримує клеймо у свідомості споживача. Деякі радіють знижкам, але багато покупців шукають продукти з тривалим терміном придатності”, — зазначає Одед Омер, засновник та гендиректор Wasteless.

Завдяки електронним цінникам продукт залишається на звичній полиці.

Наприклад, йогурт, у якого термін придатності закінчується 20 квітня, може стояти поруч з йогуртом, у якого термін придатності закінчується через два тижні. Цінник показує для них різні ціни та різницю в терміні зберігання. Покупці зможуть зробити вибір в залежності від ціни та часу, коли вони збираються з’їсти продукт.

Технологія може допомогти магазинам скоротити кількість харчових відходів на 80%. Зараз стартап веде переговори з декількома мережами та планує оголосити про партнерство з великою європейською оптовою мережею.

Нагадаємо, у світі фудтех інвестиції демонструють зростання на 30%. Інвестори частіше вкладають в онлайн-продажі та доставку, а не у виробництво.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram