Новини
28 Серпня 2020
964

Walmart об’єдналася з Microsoft для купівлі бізнесу TikTok

Ритейлер планує залучити клієнтів, а також розширити рекламний бізнес

Американська торговельна мережа Walmart об’єдналася з Microsoft з метою придбання бізнесу TikTok у США, Канаді, Австралії та Новій Зеландії, повідомляє CNBC, з посиланням на інформацію ритейлера.

Видання зазначає, що Walmart наразі не пояснює, як саме використовуватиме TikTok у разі угоди. Водночас представники компанії зазначають, що покупка TikTok стане перевагою для користувачів.

“Ми вважаємо, що потенційна угода з TikTok у США в партнерстві з Microsoft дозволить Walmart залучити клієнтів, а також розширити рекламний бізнес”, – наголосили у Walmart.

Видання повідомляє, що материнська компанія ByteDance наближається до угоди щодо продажу свого бізнесу в США та може оголосити про операцію вже найближчими днями.

“Сума складатиме від $20 до $30 млрд, але кому саме китайська компанія погодиться продати бізнес у США точно не відомо – окрім Microsoft на угоду претендує також виробник ПО Oracle”, – йдеться у повідомленні.

У CNBC нагадали, що Microsoft і Walmart у 2018 році уклали п’ятирічну угоду, за якою ритейлер під’єднав хмарні служби Microsoft Azure та Office 365.

Нагадаємо, наприкінці серпня головний виконавчий директор TikTok Кевін Майєр прийняв рішення покинути свою посаду. Крім того, гендиректор Google Сундар Пічаї заявив, що американська корпорація Google не має наміру купувати TikTok.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram