Новини
20 Квітня 2019
1 009

Взявся за старе: Трампа попросили не використовувати символіку “Гри престолів”

Компанія HBO не вперше звертається з таким проханням до американського президента

В твіттері Дональда Трампа з’явилося зображення в стилістиці одного з найпопулярніших серіалів світу “Гри престолів”.

“Жодної таємної змови. Жодних хитрощів. Всім хейтерам і ліворадикальним демократам: Гру закінчено”.

Саме таким чином було відреаговано адміністрацією Трампа на висновок генерального прокурора США після розгляду дослідження Роберта Мюллера про втручання Росії у вибори американського президента в 2016 році. Звинувачення у змові з Росією з Трампа зняті завдяки доповіді Мюллера.

У відповідь керівництво HBO повідомило, що бажає аби їх інтелектуальна власність не використовувалась у політичних цілях, передає Bloomberg.

Тим паче, що це вже не перший випадок, коли Трамп використовує символіку серіалу. Наприклад, у січні 2019 року, розповідаючи про плани будівництва стіни на кордоні США і Мексики, Трамп написав: “Стіна близько”, що нагадує вислів “Зима близько”, який використовуються в серіалі.

Рік тому Дональд Трамп, анонсуючи санкції проти Ірану, змінив девіз будинку Старків “Зима близько” на “Санкції близько”.

У відповідь на це іранський генерал Касам Сулеймані опублікував свою “фотографію”, також стилізувавши її під серіал “Гра престолів”. Його колаж в Instagram супроводжувався підписом “I will stand against you” або ж “Тобі мене не зламати”. Пізніше цю публікацію було видалено, пише BBC News.

Саме в листопаді керівництво HBO вперше звернулося до президента США з проханням не використовувати їхні товарні знаки з політичною метою.

До речі, це не перший випадок, коли “Гру престолів” використовують політики. Хіларі Клінтон, яка конкурувала з Трампом на президентських виборах в США, порівняла себе в своїх мемуарах з героїнею серіалу Серсеєю Ланністер, повідомляє Time.

Дружина 42-го президента США побачила схожість між тим, як прихильники її опонента-республіканця Дональда Трампа критикували її. І тим, як героїню серіалу змусили пройти публічний ритуал покаяння під назвою “Ганебний хід”.

Раніше Investory News відібрали найцікавіші цифри про інвестиційну складову одного з найпопулярніших серіалів XXI сторіччя “Гра престолів”.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram