Герої
22 Липня 2021
2 958

Вєра Вонг: Законодавиця весільної моди

Історія успіху жінки, сукні якої не можливо підібрати під наречену, необхідно наречену підбирати під них

Вєра Еллен Вонг — дизайнер, королева весільної моди, fashion-журналіст і фігуристка.

Дівчинка народилася 27 червня 1949 року в Нью-Йорку. Вона має китайське походження. Її батьки народилися в Шанхаї, та приїхали до Сполучених Штатів в середині 1940-х років. Мати Флоренс У працювала перекладачкою в ООН, а батько Ван Ченцін володів медичною компанією. У Вонг є молодший брат, Кеннет.

Дитячі роки маленької Вєри були безхмарними та радісними, її сім’я була дуже впливовою на той час. Вона закінчила школу Чапин у 1967 році. Займалася танцями, малюванням та фігурним катанням. У цій області вона досягла значних успіхів, проявляючи завзятість і цілеспрямованість.

Вонг тренувалася в парному катанні з партнером Джеймсом Стюартом. Вона стала обличчям обкладинки “Sports Illustrated” 9 січня 1968 року. Того ж року брала участь у Чемпіонаті Америки з фігурного катання. Вона не потрапила до олімпійської збірної США. Тож, вирішила піти з професійного спорту.

Після закінчення спортивної кар’єри Вєра вступає до коледжу Сари Лоренс в Сорбонні, вивчати історію мистецтв. Дівчина починає розуміти, що ця сфера для неї набагато ближча. Адже її мати була пристрасною любителькою модних показів і дуже часто брала з собою доньку на покази мод, напевно. Вже тоді в душі тендітної дівчинки і зародилася любов до мистецтва моди.

У 1970 році її кар’єра круто злетіла. У 23 роки дівчину запросили працювати в американський Vogue. На той момент вона була наймолодшим fashion-редактором в історії видання. На посту модного редактора вона затрималася надовго — протягом 17 років дівчина писала про тренди та відкривала нові імена в дизайні. У 1987 році Вонг поступилася своїм місцем головного редактора Анні Вентур.

Відразу Вєра була призначена директором з дизайну в будинку моди Ralph Lauren, де пропрацювала два роки. За цей час вона встигла розробити 13 колекцій аксесуарів.

У 1989 році жінка вийшла заміж за Артура Беккера. Коли він зробив їй пропозицію, Вєра не змогла знайти собі гідну весільну сукню. Тому вона вирішила створити її сама. Саме після цього почалася її кар’єра дизайнерки весільного вбрання.

У 1990 році в Нью-Йорку за фінансової підтримки батька Вонг відкрила весільний бутік у престижному готелі Carlyle.

Спочатку в салоні були представлені кутюрні сукні від знаменитих Будинків — Guy Laroche, Arnold Scaasi, Carolina Herrera та Christian Dior. Протягом наступних кількох років Вонг відточувала свою майстерність як модельєр, щоб випустити власну колекцію вишуканого весільного одягу Vera Wang.

Жінка створила чимало культових суконь для багатьох відомих наречених: в нарядах Vera Wang під вінець йшли Шерон Стоун, Вікторія Бекхем, Кім Кардаш’ян, Авріл Лавін, Хіларі Дафф, Дженніфер Лопес, Хлоя Кардаш’ян, Сара Мішель Геллер, Челсі Клінтон, Іванка Трамп, Аліша Кіз та багато інших відомих жінок.

Але лише весільними сукнями дизайнерка не обмежилася. У 2002 році вже відомий бренд VeraWang випустив свою першу колекцію домашнього одягу, тим самим довів всім що може працювати не тільки у весільній галузі.

Також дизайнер одягала знаменитостей, присутніх на таких гучних заходах, як інавгураційна вечірка, присвячена переобранню президента Білла Клінтона, премії “Золотий глобус” та “Оскар”.

Її сукні носили багато зірок на червоних килимових доріжках, зокрема Софія Вергала на премії “Еммі”, Сандра Баллок та Віола Девіс на церемонії “Оскар”.

Крім дизайнерських колекцій під брендом “VeraWang” на сьогодні вже виробляються безліч аксесуарів і предметів побуту. Як результат багаторічного партнерства з універмагом Kohl’s з’явився бренд “SimplyVera”, який представляє різноманітну продукцію високого класу (одяг, ювелірні вироби, косметика тощо).

Вєра створює одяг для виступів фігуристів, таких як Мішель Кван, Ненсі Керріган та Еван Лайдаче. Крім того, дизайнер розробила форму, яку носять черлідери з команди “Філадельфія Іглз”.

Вєра Вонг отримала безліч нагород. У 2005 році їй була вручена премія від Ради модельєрів Америки. У 2009 році введена в зал Слави фігурного катання США за внесок у спорт як дизайнер костюмів, у 2013-му — нагорода Ради дизайнерів Америки CFDA. У 2020 році дизайнер посіла 29-е місце в списку Forbes America’s Self-Made Women та отримала звання лицаря Національного ордена Почесного легіону.

Модна імперія Вєри Вонг вартістю близько $80 млн пройшла великий шлях за короткий час. І навіть стала частиною поп-культури. Ім’я дизайнерки згадували в багатьох культових телешоу та фільмах як головний синонім весільної моди. Наприклад, в серіалах “Секс у великому місті”, “Поганенька”, фільмах “Західне крило” та “Війна наречених”.

На фото: Кейт Хадсон у фільмі “Війна наречених” у сукні Vera Wang

Основні секрети успіху:

• Поєднання ідеального смаку та вигадливості. Сукні від Vera Wang можна пізнати серед тисячі інших дизайнерських робіт. Її моделі відрізняються складністю крою, цікавими деталями та химерністю форм.

• У своїх весільних сукнях Вєра ніколи не використовує під’юбник, оскільки вважає, що це не тільки “минуле століття”, а й вельми незручний елемент весільного вбрання, який буде заважати та відволікати наречену у найважливіший день її життя. Її весільні сукні відрізняються багатошаровістю фатину, тюлю або шифону, які створюють необхідний об’єм.

• Її сукні можна впізнати серед тисяч інших через нотку контрасту, акцент, що підкреслює унікальність та елегантність образу. Це може бути стрічка або пояс на талії, велика квітка на грудях або стегні, бант або рукавички — всі ці елементи декору надають родзинку і якусь завершеність.

• Ще одним секретом успіху будинку моди Vera Wang є, звичайно, працьовитість, з якою модельєр створює свої колекції. Не покладаючи рук, Вонг створює одну колекцію за іншою, дотримуючись свого стилю та не повторюючись. Це справжній талант.

На фото: Кім Кардаш’ян у сукні Vera Wang

Цікаві факти:

• Секрет її фігури: робота, сон, коктейлі з горілкою та менше сонця.

• Дизайнерка й досі займається фігурним катанням, правда вже не професійно.

• Вєра росла в Нью-Йорку в заможній родині. Це дало їй можливість стати частиною вищого світу “манхеттенської еліти”. У 1968 році вона навіть брала участь в знаменитому Балі дебютанток у готелі Waldorf Astoria.

• Дженніфер Лопес замовила сукню Vera Wang, проте згодом відмовилася за нього платити (понад $150 тис.), мотивуючи тим, що одна її поява на публіці в сукні — досить дорога реклама для весільного дизайнера.

• Дизайнерка вважає, що успіх полягає не в кінцевому результаті, а в тому, чого ви досягаєте на шляху до нього.

• Будучи студенткою коледжу, Вєра Вонг підробляла в бутіку Yves Saint Laurent. Саме там вона познайомилася з одним із тодішніх директорів американського Vogue Френсіс Патик Стейн (Frances Patiky Stein), що дало поштовх її журналістській кар’єрі.

• У свій перший візит до Білого Дому на запрошення Хіларі Клінтон, дизайнер так хвилювалася, що одягла туфлі різного кольору і помітила це тільки тоді, коли проходила металошукач на вході у резиденцію.

Сьогодні Вєра Вонг розлучена, має двох прийомних дочок Сесілію та Жозефіну. Її моделі в центрі зіркових весіль, подій, тенденцій та новинок весільної індустрії. Вєрі Вонг і дотепер вдається, утримувати свій бренд на перших позиціях. Свій стиль у роботі жінка описує трьома словами: шик, розкіш, стиль.

Джерело: wedding, marieclaire, womanhit, buro247, vogue, відкриті дані

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram