Новини
4 Грудня 2020
666

Втрачаємо туристів: Відвідуваність Києва іноземцями знизилася до мінімуму

На покращення ситуації столиці знадобиться до двох років

За перше півріччя 2020 року до столиці приїхало 276 тис. туристів, зокрема, після ослаблення карантину. При цьому за дев’ять місяців надходження від турзбору досягли 30 млн грн. У результаті цього року Київ відвідала найменша кількість іноземних туристів за останні 10 років, про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда під час онлайн-зустрічі з представниками посольств Нідерландів і Фінляндії.

“Галузь навіть в умовах пандемії є перспективною та приносить кошти до бюджету. Але пандемія закінчиться — і потрібно буде повертатися до нормального життя. Наразі ми вже працюємо над тим, щоб збільшити кількість туристів до України та Києва”, — розповіла заступниця голови КМДА.

І додала, що туристична галузь столиці може відновитися протягом двох років. “А на відновлення світової туристичної сфери буде потрібно не менше п’яти років”, — наголосила вона.

Наразі ведуться перемовини з посольствами Нідерландів, Фінляндії та інших країн, щоб навесні запустити проєкти щодо спільного просування з країнами, які можуть бути цікавими для українських туристів.

“Вони будуть знайомити іноземні туристичні агенції та представників ЗМІ з Україною та Києвом”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі є перспективним розвиток туризму практично з усіма європейськими країнами. Цьому сприяє географічна близькість, зокрема, для туристів може підійти формат поїздки на вихідні.

Найбільше цього року Київ відвідували туристи з Ізраїлю, США, Білорусі, Німеччини та Великої Британії.

Раніше Investory News писали, що на початку листопада державне агентство розвитку туризму України та компанія Google підписали меморандум про співпрацю в розвитку туристичної галузі та Діджитал-трансформації України.

Того ж місяця Верховна Рада України прийняла у другому читанні та в цілому законопроєкт №3851 “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки культури, туризму та креативних індустрій”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram