Новини
12 Травня 2020
1 028

Всупереч забороні: Маск оголосив про відновлення виробництва на заводі в Каліфорнії

Американський бізнесмен попросив відправити за ґрати його, в разі, якщо когось збираються заарештовувати за це

Генеральний директор Tesla Ілон Маск заявив в понеділок, що виробництво на лініях каліфорнійського заводу поновлюється. Про це він повідомив у Twitter. Однак це рішення порушує місцеві санітарні приписи, пов’язані з коронавірусом.

Влада Каліфорнії 7 травня зняла обмеження й дозволила місцевим виробництвам відновити роботу. При цьому остаточне рішення залишається за владою округу, вони можуть зберігати обмеження або вводити суворі умови роботи. Департамент охорони здоров’я Аламеди заборонив заводу починати роботу.

Після цього Маск заявив, що перенесе головний офіс і виробництво з Каліфорнії в Техас або Неваду. 10 травня Tesla подала позов проти округу Аламеда й звинуватила владу в порушенні законів Каліфорнії та США.

Також Ілон Маск написав у Twitter, що влада може заарештувати його, оскільки він буде перебувати на конвеєрі. І якщо хтось повинен бути взятий під варту, то це має бути він.

Закон штату допускає штраф у розмірі до $1 тис. у день або до 90 днів тюремного ув’язнення за роботу в порушенні санітарних приписів.

Завод у Фрімонті, місті з населенням понад 230 тис. осіб на південь від Сан-Франциско, був закритий з 23 березня.

Нагадаємо, середня ринкова капіталізація Tesla за шість місяців склала $100 млрд, перевищивши поріг, необхідний для того, щоб гендиректор компанії Ілон Маск отримав свою перше винагороду.

Як відомо, 29 квітня акції Tesla підскочили на понад 9% після публікації даних за перший квартал. Чистий прибуток акціонерів склав $227 млн ​​проти збитку в $494 млн за результатами першого кварталу минулого року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram