Новини
27 Липня 2020
911

Всупереч кризі: У світовому рейтингу металургів Україна в десятці найкращих

За перші пів року українські підприємства виплавили 9,98 мільйона тонн чавуну

Україна залишається в десятці найбільших світових виробників чавуну. Скорочення обсягів внутрішнього виробництва металургійної продукції в першому півріччі 2020 р. не вплинуло на позиції України у світовому рейтингу найбільших виробників чавуну і сталі, йдеться у звіті Всесвітньої організації виробників сталі (Worldsteel).

У січні-червні українські підприємства виплавили 9,98 млн тонн чавуну, що на 2,6% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Це дозволило Україні зберегти дев’яте місце в рейтингу серед 64 країн-виробників чавуну.

Перше місце залишається за Китаєм: у першій половині поточного року — 432,6 млн тонн виплавленого чавуну.

Всього, за даний період обсяг виробництва чавуну у світі скоротився на 4,4%.

Серед найбільших виробників сталі Україна зберегла 13-е місце. Вітчизняними підприємствами вироблено 10,1 млн тонн сталі, що на 7,6% менше, ніж в січні-червні минулого року.

Індія вийшла на другу сходинку рейтингу сталевиробників, потіснивши Японію.

Падіння світового виробництва сталі зафіксовано на рівні 6% до 928 млн тонн.

“Скорочення виробництва металургійної продукції у світі в першому півріччі 2020 р. спричинене, в першу чергу, негативним впливом на глобальну економіку пандемії COVID-19”, — йдеться в доповіді Worldsteel.

За даними об’єднання підприємств Укрметалургпром, у першому півріччі 2020 р. знижується виробництво за всіма видами металургійної продукції. Найбільше падіння зафіксовано у виробництві трубної продукції.

Як писали раніше Investory News, у січні 2020 р., у порівнянні з січнем минулого року, промислове виробництво в Україні скоротилося на 5,1% (не скоригованих на ефект календарних днів) і на 4,7% (скоригованих).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram