Новини
17 Липня 2019
676

Все заради електрокарів: Renault інвестує близько €128,5 млн в китайську JMCG

Французький автогігант придбає 50% акцій виробника електромобілів JMEV

Фото: www.newmobility.global

У середу, 17 липня, Renault Groupe та Jiangling Motors Corporation Group (JMCG) оголосили, що створять спільне підприємство з метою подальшого розвитку індустрії електромобілів у Китаї після укладення першої угоди 20 грудня 2018 року. Про це повідомляється у прес-релізі компанії.

Зазначається, що Renault збільшить свій акціонерний капітал на 1 млрд юанів (близько €128,5 млн), щоб стати основним акціонером і викупити 50% акцій виробника електромобілів JMEV, запущеного JMCG у 2015 році.

У заяві Renault зазначається, що ця співпраця – частина загальної стратегії JMCG і Groupe Renault. “Завдяки створенню спільного підприємства Groupe Renault зможе розширити свій вплив на китайському ринку електромобілів, а JMCG зможе інтегрувати та використовувати більше ресурсів, що сприятиме його швидкому зростанню в майбутньому”, – зазначається у прес-релізі.

Як зазначив Франсуа Провост, голова правління Renault у Китаї, компанія використовуватиме свій досвід в області виробництва, продажу та послуг й науково-дослідних та дослідно-конструкторських роботах.

У свою чергу Цю Тяньгао, голова JMCG підкреслив, що співпрацюючи з Groupe Renault, JMEV зможе розширити свою всебічну конкурентоспроможність і вийти на новий рівень у розвитку китайського ринку електромобілів.

У даний час Renault виробляє електромобілі в Китаї через своє спільне підприємство з Dongfeng Motor, а також планує зайнятися виробництвом електромобілів через своє підприємство з Brilliance Automotive.

Раніше Investory News писали, що на початку літа концерн Fiat Chrysler Automobiles (FCA) несподівано повідомив, що відкликає свою пропозицію про злиття з французьким автомобілебудівником Renault. Тоді представники італійсько-американського автогіганта пояснили, що у Франції відсутні політичні передумови, необхідні для подібного злиття.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram