Новини
22 Травня 2019
747

Вперше: В Україні почали торгувати державними облігаціями США

Загальна вартість проданих цінних паперів в перший день склала 6,55 млн грн

Фто: brandstory.com.ua

У вівторок, 21 травня, в Україні почався продаж облігацій Департаменту казначейства США. Перші результативні торги відбулися на фондовій біржі ПФТС, повідомляє прес-служба біржі.

Як зазначається, було укладено та виконано біржову угоду з продажу 2460 облігацій. Загальна вартість біржового контракту становила 6,55 млн грн.

“Це перша біржова угода з облігаціями іноземної держави за всю історію існування організованого ринку цінних паперів України”, – йдеться у повідомленні.

І додається, що вищезазначені цінні папери було включено до Біржового списку ПФТС 17 травня.
Номінал кожної облігації склав $100, відсоткова ставка – 2,375% річних. “Дата погашення відбудеться 31 січня 2023 року” – зазначають у ПФТС.

Нагадаємо, національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР) 12 березня видала дозвіл на обіг акцій компанії Apple та американських боргових облігацій на українських біржах. Термін погашення боргових облігацій уряду США, якими дозволила торгувати в Україні комісія, закінчується 30 січня 2023 року. Цінні папери вважаються одними з найнадійніших у світі, водночас процентні ставки по ним досить низькі.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram