Новини
11 Грудня 2023
307

Ворог пошкодив електромережі у Києві

У наслідок атаки в енергосистемі знову дефіцит

Станом на ранок 11 грудня в енергосистемі України спостерігається дефіцит електроенергії. Для підтримки балансу “Укренерго” знову залучає аварійну допомогу з Румунії та Польщі, повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що дефіцит виник через недостатній обсяг генерації на тлі високого рівня споживанні в країні. Можливості електростанцій щодо збільшення виробництва електроенергії досі сильно обмежені.

Сьогодні одразу три енергоблоки не включились у роботу у визначений час через продовження терміну аварійного ремонту. На інших блоках ТЕС ремонтні роботи, а сонячні електростанції не можуть працювати на максимумі своїх можливостей через щільну хмарність по всій країні.

У компанії зафіксували, що вже зранку споживання перевищує прогнозний рівень на 2,2%. В окремих областях зростанню споживання сприяє погіршення погодних умов: сильний вітер та ожеледиця.

“Для уникнення відключень та підтримки балансу в енергосистемі Диспетчерський центр “Укренерго” змушений з 7 грудня щодня залучати аварійну допомогу від операторів системи передачі електроенергії сусідніх країн”, — йдеться у повідомленні.

Зокрема, 11 грудня аварійна допомога залучена з Румунії з 10:00 до 17:00 та з 11:00 до 14:00 з Польщі. 10 грудня, аварійну допомогу залучали з Румунії та Польщі з 14:00 до 18:00 сумарною величиною 1400 МВт-год.

Крім того, через бойові дії та з інших причин без світла залишається 420 населених пунктів.

Унаслідок ранкової ракетної атаки на Київ є пошкодження в електромережах, знеструмлено понад 100 споживачів. Тривають відновлювальні роботи.

Також через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Харківській, Херсонській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Водночас учора через технічні пошкодження виведена з роботи високовольтна повітряна лінія 220 кВ. Тривають відновлювальні роботи, знеструмлення споживачів не було.

11 грудня, через негоду знеструмлено 70 населених пунктів в Дніпропетровській, Кіровоградській та Тернопільській областях.

Нагадаємо, наразі шкода для екології від вторгнення рф еквівалентна $10 мільярдам.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram