Новини
1 Жовтня 2020
863

Володимир Зеленський підписав закон про введення технічного регламенту на будівельну продукцію на ринку

Закон сприятиме створенню умов для вільного пересування на ринку товарів і послуг 

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про введення технічного регламенту на будівельну продукцію, який забезпечить імплементацію в законодавство України положень регламенту Європейського союзу щодо якості будівельних продуктів. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Метою закону № 850-ІХ “Про надання будівельної продукції на ринку”, який Верховна Рада України прийняла 2 вересня 2020 р., є гармонізація умов функціонування вітчизняного ринку будівельної продукції з європейськими правилами.

Зазначається, що даний закон визначає правові та організаційні засади введення в обіг або надання будівельної продукції на ринку. Встановлюється перелік зобов’язань учасників ринку та визначаються принципи декларування технічних показників будівельної продукції.

Також документ встановлює вимоги до споруд і вводить механізми забезпечення взаємозв’язку нормативних вимог до інженерних та конструктивних систем будівель і будівельної продукції.

“Закон повинен допомогти запобігти потраплянню фальсифікату та небезпечної продукції на вітчизняний ринок, а також ввести європейські підходи до розміщення на ринку будівельної продукції”, — йдеться у повідомленні.

Крім того, закон сприятиме створенню умов для вільного пересування товарів і послуг на ринку, підвищенню інвестиційної привабливості України, підвищенню безпеки та надійності будівель і споруд, впровадження механізмів забезпечення взаємозв’язку нормативних вимог до інженерних та конструктивних систем будівель і будівельної продукції.

Нагадаємо, Верховна Рада України у червні, прийняла в цілому проект закону щодо спрощення залучення інвестицій та запровадження нових фінансових інструментів. На ринках капіталу впроваджуватиметься міжнародна практика згідно з останніми законодавчими змінами ЄС.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram