Соцмережі
19 Лютого 2019
620

Володимир Поперешнюк: Втручання чиновників в економіку

Спроба знищити ФОПів веде до стагнації

Про ФОПів.
Будь-яке підвищення податків, навіть заради отримання справедливості, завжди гальмуватиме економіку. Це – непорушний закон. Будь-яка спроба вплинути на зростання податків – це ніщо інше, як спроба чиновників втрутитися в економіку.
Нова Пошта у 2018 році сплатила 3,3 мільярди гривень податків (і це не пишання, це просто факт). Ми – “біла” компанія і не займаємося оптимізацією податків через ФОПи (хто не вірить, дивіться цифру вище). Але ми маємо сотні тисяч клієнтів ФОПів, багато наших постачальників та партнерів є ФОПами. Я сам часто є клієнтом ФОПів (перукарні, ресторани тощо). Упевнено можна сказати, що вся економіка тримається зараз на плечах приватних підприємців.
У 2000-х роках впровадження ФОПів дало поштовх до шаленого економічного зростання. Згадаймо тільки рекорд економічного зростання 2004 року. Будь-яка спроба знищити ФОПів зараз, як мінімум, призведе до економічної стагнації, як максимум, – до Майдану.
Нам треба не спрощенку ліквідовувати, а загальну систему оподаткування зменшувати та скорочувати, причому разом з чиновниками.
І ще, податки – це грабіж.

Про ФОПів. Будь-яке підвищення податків, навіть заради отримання справедливості, завжди гальмуватиме економіку. Це -…

Опубліковано Володимиром Поперешнюком Вівторок, 19 лютого 2019 р.

 

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram