Новини
5 Вересня 2024
47

Volkswagen може закрити німецькі заводи

Криза підштовхує компанію до непопулярних рішень

Концерн Volkswagen вперше у своїй історії може закрити заводи у Німеччині. До цього автогіганта підштовхує тривала криза, пише Авто Світ.

Рада Volkswagen AG визнала один великий завод з виробництва автомобілів та один завод комплектувальних у Німеччині застарілими. Аналітики вважають, що йдеться про майданчик в Оснабрюку, Нижня Саксонія, та підприємство в Дрездені.

Також Volkswagen заявив, що йому доведеться припинити програму гарантій зайнятості, що діяла з 1994 року. Вона мала захищати робітників від скорочення до 2029 року. Зараз у Volkswagen загалом працює 680 тис. осіб. У середу керівництво проведе переговори про майбутні зміни з представниками впливової профспілки IG Metall, які вже пообіцяли зробити зустріч “вкрай незручною” для верхівки Volkswagen.

Причина таких заходів — фінансові проблеми. За останні п’ять років німецький автогігант втратив майже третину своєї вартості, показавши найгірший результат серед великих європейських автовиробників. Він зазнає складнощів у Європі, США та особливо в Китаї, де його тіснять місцеві марки на чолі з BYD.

Голова виробничої ради Volkswagen Даніела Кавалло заявила, що за останні роки керівництво компанії прийняло “безліч неправильних рішень”. Серед них — відмова від інвестицій у гібриди та розробку дешевих електромобілів.

Нагадаємо, Tesla презентує автономне роботаксі у жовтні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram