Новини
1 Квітня 2019
1 222

Vodafone в Україні відкрив власну IT-компанію

IT SmartFlex буде спеціалізуватися на розробці готових рішень для материнської компанії і для ринку

Фото: Flickr/Jonathan Oakley

Український мобільний оператор Vodafone Україна відкрив власну IT-компанію “IT SmartFlex” ( “IT Смартфлекс”), яка буде спеціалізуватися як на розробці готових рішень для материнської компанії, так і для ринку послуг digital-провайдерів, йдеться в офіційному прес-релізі компанії.

Компанію очолив Олександр Денисюк, а безпосередньо за R&D-напрям відповідатиме Ігор Шкурко.

“Телеком – це одна з найбільш високотехнологічних галузей, яка сьогодні охоплює не тільки послуги мобільного зв’язку, а й інноваційні напрямки, такі як Вig Вata, IoT, хмарні і фінтех сервіси. В “IT SmartFlex” ми створюємо власний експертний центр для розробки і інтеграції нових продуктів і сервісів компанії Vodafone”, – зазначає Олександр Денисюк.

На даний момент в команді IT SmartFlex є два основних напрямки – R&D і інтеграція, які покривають розробку рішень і їх впровадження.

Нова компанія вже шукає як front-end, так і back-end розробників. Для front-end – зі знаннями Angular, HTML, CSS. Back-end – в основному Java-розробка і плюс Oracle та інші database-рішення. Також набирають тестувальників, в першу чергу, тестувальників автоматизаторів.

Представники компанії визнають, є певний дефіцит фахівців високого рівня з відповідним продуктивним досвідом. Тобто, потрібні не просто люди, у яких є досвід обслуговування рішень для компаній з мільйонами користувачів.

За офіційними даними, у 2018 р. показник OIBDA Vodafone збільшився на 33,5% в річному численні і досяг 6,9 млрд грн. Маржа OIBDA збільшилася на 10,2 п.п. в порівнянні з 2017 р. – до 53,8%. Чистий прибуток компанії в 2018 р. знизився на 18,1% і склав 1,8 млрд грн. Скорочення пояснюється у компанії збільшенням витрат внаслідок активного розгортання мереж 4G і 3G.

В середньому дата-клієнт Vodafone використовує 3,2 ГБ трафіку на місяць. У минулому році клієнти Vodafone, яких нараховувалось 19,7 млн осіб, стали використовувати в два рази більше трафіку, ніж роком раніше.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram