Новини
22 Лютого 2019
830

Власники iPhone отримають власну кредитну картку

Яблучний гігант виходить на платіжний ринок, щоб не втратити свою частку

Apple і американський інвестиційний банк Goldman Sachs планують спільно випустити кредитну карту, повідомляє газета The Wall Street Journal.

Видання зазначає, що карту випустять у 2019-му, а співробітники компаній почнуть тестувати нову карту найближчим часом. Офіційна презентація відбудеться пізніше цього року.

Компанії сподіваються залучити власників карт, запропонувавши їм додаткові функції в додатку Apple Wallet, зокрема через практичну цінність – встановлення мети та цілей витрат, відстежування доходів та управління залишком на рахунку.

Нова карта буде використовувати платіжну систему Mastercard. Для більшості покупок буде діяти 2%-й кешбек, який може збільшуватися при оплаті сервісів Apple і купівлі нових пристроїв.

Як повідомляє The Wall Street Journal, наразі в компанії працюють над новими функціями Apple Wallet. Керівництво обговорювало можливість запозичити елементи інтерфейсу у додатки для фітнесу, в якому кільця “замикаються” при виконанні поставлених цілей. Також в додаток можуть залучити функцію відправлення користувачам інформації про їхні звички, пов’язані з витратами. До того ж Apple Wallet може аналізувати витрати власників карти та надсилати повідомлення, наприклад, в тому випадку, якщо він витратив за тиждень на продукти більше, ніж зазвичай.

Apple і Goldman Sachs шукають нові джерела надходжень та фінансову синергію від співпраці, оскільки зростання основного бізнесу двох гігантів сповільнюється.

Apple активно розвиває свої сервіси на фоні ослаблення попиту на iPhone. Компанія розраховує збільшити виручку від надання послуг – включаючи стрімінгові сервіси, TV і мобільні платежі – до $50 млрд у 2020-му.

Goldman Sachs після скорочення виручки від торгових операцій запустив споживчий онлайн-банк Marcus у 2016 р. Кредитна карта, яку фінустанова планує випустити з Apple, може стати додатковим фактором зростання виручки.

За інформацією The Wall Street Journal, бюджет проекту становить $200 млн.

Станом на 22 лютого капіталізація Apple становить – $806,6 млрд, а капіталізація Goldman Sachs – $74,8 млрд.

Раніше Investory News повідомляли, що за підсумками першого кварталу 2019 фінансового року виручка Apple зменшилась на 4,5%.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram