Новини
29 Жовтня 2020
859

Власник “Київстар” продає дочірню компанію у Вірменії

В Україні доходи мобільного оператора у III кварталі зросли на 12%

Телекомунікаційна компанія VEON, яка володіє в Україні мобільним оператором “Київстар” та надає послуги на території десяти країн (нараховує понад  212 млн клієнтів) домовилася про продаж свого бізнесу у Вірменії – Беон Вірменія (бренд Beeline) буде проданий місцевій компанії Team LLC, про це йдеться у повідомленні на сайті компанії.

Зазначається, що операцію планують закрити найближчим часом. Продаж вірменського бізнесу у VEON пояснили бажанням “спростити структуру групи та посилити її операційну діяльність на ринках з привабливими довгостроковими перспективами зростання”.

VEON придбала одного з найбільших операторів зв’язку Вірменії ЗАТ АрменТел у 2006 році. Пізніше компанію перейменували у Беон Вірменія, вона надавала послуги під брендом Beeline.

Тим часом в Україні кількість абонентів компанії “Київстар”, що користуються зв’язком 4G, зросла на 50%. Крім того, у III кварталі 2020 року компанія інвестувала у будівництво мереж швидкісного мобільного інтернету понад 1 млрд грн і сплатила 2,3 млрд грн податків та зборів, повідомляє УНІАН.

Як зазначив президент “Київстар” Олександр Комаров, у третьому кварталі 2020 року доходи компанії зросли на 12% завдяки збільшенню використання абонентами різних послуг зв’язку та передачі даних.

“Так, використання мобільного інтернету на одного абонента зросло в середньому на 50%, а голосового зв’язку на одного абонента – на 9,7%. Середній дохід від абонента мобільного зв’язку зріс на 14,5%, а від абонента фіксованого зв’язку – на 9,7%”, – зазначив він.

Крім того, у зазначений період компанія витратила на будівництво мереж 4G і покращення якості зв’язку 1,185 млрд грн. “За 9 місяців 2020 року капітальні витрати склали 4,2 млрд грн”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у листопаді минулого року норвезька компанія Telenor продала 157 млн акцій групі Veon за $362 млн.

Раніше Investory News писали, що Київстар планує інвестувати у розвиток 4G 3 млрд грн щорічно. Тоді зазначалося, що компанія має намір позбутися пакетів з необмеженим бездротовим інтернетом, бо такий продукт економічно невигідний.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram