Новини
27 Листопада 2019
1 432

Власник ФК “Манчестер Сіті” продав частку на $500 мільйонів американській компанії

Пакет акцій придбала фірма Silver Lake, що цікавиться й іншими європейськими клубами

Власник англійського футбольного клубу “Манчестер Сіті”, статок якого оцінюється в $4,8 млрд, продасть частку на суму $500 млн приватній інвестиційній фірмі Silver Lake. Про це повідомляє Financial Times, посилаючись на джерела, обізнані про угоду.

Як повідомляє видання, Silver Lake купує понад 10% у City Football Group (CFG), контрольованої Abu Dhabi United Group (ADUG).

За повідомленням FT, угода була підписана в суботу головою CFG Халдуном Аль Мубараком (Khaldoon Al Mubarak) і керуючим партнером Silver Lake Егон Дурбані (Egon Durban). У звіті також говориться, що Abu Dhabi прагне зберегти контрольний пакет акцій CFG.

Власником Abu Dhabi United Group є бізнесмен, член королівської сім’ї ОАЕ шейх Мансур бін Заїд Аль Нахайян. В останні роки CFG під головуванням Аль Мубарака стала скуповувати футбольні клуби по всьому світу. На даний момент компанії належать такі клуби, як “Нью-Йорк Сіті”, “Жирона”, “ТОРК”, “Атлетіко Мадрид, “Манчестер Юнайтед”, “Мельбурн Сіті” та інші. Зараз CFG веде переговори про поглинання індійського клубу “Мумбаї Сіті”.

Американська фірма прямих інвестицій Silver Lake раніше інвестувала в технологічні компанії, такі як Alibaba, Dell і Skype. Проте, як пише FT, недавно компанія вклала кошти в організатора боїв Ultimate Fighting Championship і голлівудське агентство Endeavour.

Silver Lake має намір утримувати свою придбану частку протягом 10 років. Також вона може спробувати перевести в готівку кошти шляхом первинного публічного розміщення акцій (IPO) або продажу іншому приватному інвестору.

За повідомленням FT, Silver Lake також зв’язалася з іншими європейськими та англійськими футбольними клубами, зокрема з лондонським футбольним клубом “Челсі”.

Чемпіони англійської Прем’єр-ліги отримали рекордний дохід у £535,2 млн ($686,66 млн) п’ятий рік поспіль з прибутковістю, відзначаючи 11-й рік поспіль зростання доходів під керуванням королівської сім’ї Abu Dhabi.

Як писали раніше Investory News, цього року іспанському футбольному клубу “Барселона” вдалося заробити €990 млн (понад $1 млрд) та оновити свій колишній рекорд з отримання доходів (€914 млн). Таким чином команда впритул наблизилася до мільярдної межі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram