Новини
15 Вересня 2021
975

Власник бренду Zara повернувся до пандемійного рівня продаж

Тим часом H&M не вдалося досягти подібних результатів

Іспанська група Inditex у середу, 15 вересня, відзвітувала про відновлення продажів до пандемійного рівня у другому кварталі, випередивши свого головного конкурента у сфері роздрібної торгівлі одягом, шведську H&M, повідомляє Reuters.

Inditex у травні-липні зафіксувала продажі на рівні €6,99 млрд, що на 7% більше, ніж за аналогічний період 2019 року.

Чистий прибуток іспанської компанії минулого кварталу становив €850 млн проти €214 млн ($181,14 млн) за той самий період роком раніше. Зростання прибутку до аналогічного кварталу 2019 року становило 4%.

Тим часом продажі роздрібної мережі H&M зросли у червні-серпні слабкіше, ніж очікувалося, не досягнувши перед пандемійного рівня. “Бо введені через коронавірус обмеження утримували покупців від відвідування магазинів”, — йдеться у повідомленні.

Шведський ритейлер повідомив у середу, що продажі зросли на 9%, або на 14% у місцевих валютах, у річному численні до 55,6 мільярда крон ($6,46 мільярда).

Аналітики, опитані Refinitiv, прогнозували зростання чистих продажів на 14%.

Про історію успіху бренду, який виріс із маленького магазинчика до світового ритейлера одягу можна прочитати в матеріалі Investory News “H&M: Модний одяг за доступними цінами”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram