Новини
7 Грудня 2022
413

Влада США попросить нафтогазову промисловість підтримати українську енергетику

Рішення може бути схвалене вже 8 грудня

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена планує провести онлайн-зустріч з очільниками нафтогазової промисловості країни. На ній обговорять можливість підтримки енергетичної інфраструктури України на тлі масованих ракетних ударів рф, повідомляє Reuters.

Зустріч скликається на четвер, 8 грудня 2022 року.

“Українські енергетичні потужності піддаються агресивним атакам, які є спробою скористатися найнижчими зимовими температурами та найсуворішими погодними умовами. Разом ми можемо допомогти посилити стійкість України”, — йдеться у листі заступника міністра енергетики США Девіда Турка до керівників нафтогазової сфери, з яким ознайомилося видання.

Засідання організовує Управління кібербезпеки, енергетичної безпеки та реагування на надзвичайні ситуації США. Зазначається, що до онлайн-зустрічі можуть долучитися й члени Координаційної ради нафтогазового сектору, яка налічує 26 асоціацій.

“Ця зустріч є частиною постійної, проактивної взаємодії Міністерства енергетики з промисловістю з метою підтвердження того, що вона готова забезпечувати стабільне та надійне енергопостачання для своїх клієнтів всередині держави, одночасно вивчаючи сфери співпраці для підтримки наших партнерів за кордоном”, — пояснили в пресслужбі Міненерго США в коментарі Reuters.

Нагадаємо, Уряд об’єднав два державних обленерго. Тепер об’єднання має назву “Українські розподільні мережі”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram