Новини
28 Серпня 2024
52

Влада Італії може відібрати інвестиції  у концерну Stellantis

Автоконцерн зволікає з будівництвом фабрики з виробництва акумуляторів

Фото: Satellantis

Влада Італії висунула ультиматум концерну Stellantis, пише Avtomir. Міністр промисловості та торгівлі Адольфо Урсо заявив на конференції в Ріміні, що керівництво автоконцерну має кілька годин, щоб підтвердити раніше взяті зобов’язання з будівництва фабрики з виробництва акумуляторів. Інакше уряд Італії вимагатиме повернути інвестиції у розмірі €370 млн з фонду Євросоюзу. У Stellantis з публічною відповіддю не поспішають.

Початковий план Stellantis передбачав будівництво трьох гігафабрик з виробництва тягових батарей для електромобілів.

Проте на початку року автоконцерн припинив роботи в Італії та Німеччині, оскільки на тлі зниження попиту на електромобілі було вирішено перейти на альтернативні акумулятори. Владі Італії такий крок не сподобався, і Адольфо Урсо зажадав від Stellantis гарантій продовження будівництва.

Загальні інвестиції в італійську фабрику становитимуть близько €2 млрд, включно з €370 млн державних коштів з фонду Євросоюзу з відновлення економіки після COVID-19. Можливе повернення субсидій до планів Stellantis не входить, тому немає сумнівів, що автогігант піде на угоду з владою Італії. Наразі план будівництва “гігафабрики” переглядається, щоб майданчик міг випускати комплектувальні для гібридних автомобілів.

Влада Італії не вперше чинять тиск на єдиного великого автовиробника країни. Адольфо Урсо неодноразово публічно критикував Stellantis за недостатнє виробництво автомобілів у країні.

Як писали раніше Investory News, BMW посунула Tesla у Європі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram