Новини
15 Березня 2021
745

Влада Індії може заборонити оборот і видобуток криптовалюти

Власникам віртуальної валюти буде надано до шести місяців, щоб позбутися своїх активів

Індія розглядає законопроєкт, що забороняє криптовалюту, а також накладає штрафи на всіх, хто торгує або володіє такими цифровими активами. Дану інформацію надав Reuters високопоставлений урядовий чиновник.

Джерело впевнене, що законопроєкт в підсумку стане законом, оскільки уряд прем’єр-міністра Нарендри Моді (Narendra Modi) має впливову більшість у парламенті.

Якщо закон буде ухвалений, Індія стане першою великою економікою, яка зробить зберігання криптовалюти незаконним. Навіть Китай, який заборонив видобуток і торгівлю криптовалюти, не карає за володіння нею.

Законопроєкт передбачає кримінальну відповідальність за володіння, випуск, видобуток, передачу криптовалюти й торгівлю нею. Ще в лютому повідомлялося, що в Індії буде введена повна заборона на інвестиції в криптовалюті, а наявним інвесторам буде надано перехідний період для виведення своїх активів.

Проте інвестори сподівалися, що влада може послабити увагу на перспективному ринку. Відповідно до законопроєкту, власникам криптовалюти буде надано до шести місяців, щоб позбутися своїх активів.

Раніше стало відомо, що влада країни хоче створити сприятливу основу для створення офіційної цифрової валюти, яка буде випущена Центральним банком Індії.

Міністерство фінансів Індії не відповіло на прохання Reuters прокоментувати ситуацію.

Нагадаємо, платіжний сервіс PayPal оголосив про покупку ізраїльського криптовалютного стартапу Curv. Компанія займається надійним зберіганням криптоактивів.

Як відомо, американська компанія Mastercard дозволить здійснювати операції за допомогою криптовалют. Конкретний перелік цифрової валюти поки не розголошується.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram