Соцмережі
25 Липня 2019
897

Віталій Трубаров: За крок до мільярду

Успіхи та перспективи Фонду державного майна

Фонд державного майна перерахував до бюджету країни 925,7 мільйона гривень від оренди державного майна.

З упевненістю можемо говорити, що Фонд річне завдання в 1,2 мільярди перевиконає і до кінця року ми підійдемо до цифри в півтора мільярди.

Наразі діючих договорів оренди державного майна, укладених Фондом та регіональними відділеннями, понад 17 тисяч. Однак, незважаючи на попит оренди держоб’єктів серед бізнесу, ринок потребує сучасних правил і підходів.

Фонд ще минулого року розробив новий закон про оренду, який вже декілька разів проходив погодження міністерствами, редагувався і обговорювався і мав бути переданий до ВР, але цього не сталося.

Фонд пропонує перейти винятково на електронні аукціони і максимально нівелювати вплив чиновника на процес, в рази зменшити час передачі майна, спростити умови укладання договору, без непотрібних дозволів, запитів, погоджень.

Закон передбачає ефективний захист від недобросовісних орендарів і боротьбу з тими балансоутримувачами, які незаконно здають в оренду державне майно.

Фонд повторно ініціюватиме питання розгляду проекту закону про оренду, аби вже новий склад парламенту розглянув цей важливий документ, і ринок оренди запрацював за новими правилами.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram