Новини
17 Лютого 2022
520

Випускники ВНЗ у Китаї зможуть взяти кредит на запуск бізнесу

Якщо він прогорить, держава поверне 80% від суми

Випускники коледжів у китайській провінції Чжецзян матимуть змогу взяти в кредит до 500 тис. юанів ($78,9 тис.), щоб розпочати свій бізнес. Якщо він закриється, уряд допоможе виплатити 80% кредиту, пише Reuters.

План, представлений провідним економічним планувальником Китаю, сигналізує про стурбованість уряду перспективою працевлаштування мільйонів випускників на фоні уповільнення економічного зростання, пише видання. Провінції Чжецзян, виробничому центру на узбережжі, було доручено провести експериментальну політику щодо скорочення нерівності у доходах до 2025 року.

Якщо бізнес випускників зазнає невдачі, уряд компенсує їм 80% або навіть 100% кредиту, якщо його сума становитиме менш як 100 тис. юанів ($15,7 тис.), сказав заступник директора Департаменту людських ресурсів та соціального забезпечення провінції Чжецзян Чень Чжун.

Випускники також зможуть отримувати допомогу на проживання та житлові субсидії обсягом від 20 до 400 тис. юанів, якщо вони залишаться працювати в Чжецзяні.

Минулого тижня Державний комітет з розвитку та реформ заявив, що уряд також розробить стимули для невеликих компаній, які наймають випускників, кількість яких, за оцінками, досягне рекордних 10,7 млн ​​у всій країні цього року.

Тим часом Британія зіткнулася з нестачею співробітників у фінансовому секторі. Кількість вакансій у цій сфері в третьому кварталі більш ніж удвічі перевищує рівень минулого року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram