Новини
25 Червня 2019
795

Випередив: Airbus зібрав більше замовлень на авіасалоні в Ле-Бурже, аніж Boeing

У європейського виробника 595 замовлень, в американського – 234

За результатами авіасалону в Ле-Бурже, що закінчився минулого тижня, європейський авіакосмічний концерн Airbus SA отримав 595 замовлень на свої літаки – враховуючи як підтверджені замовлення, так і угоди про наміри. У американської компанії Boeing більш ніж удвічі менше – 234 замовлення, передає “Інтерфакс-Україна”.

Як зазначається, найпопулярнішим літаком на авіашоу став новий потужний вузькофюзеляжний лайнер A321XLR, анонсований безпосередньо в Ле-Бурже. “Перше його постачання почнеться тільки у 2023 році, проте авіакомпанії світу вже замовили 226 таких літаків”, – пише видання.

Літак зможе виконувати рейси дальністю до 8,7 тис. км, що на 15% більше, ніж у далекомагістрального A321LR. “A321XLR дозволить авіаперевізникам скоротити витрату палива в розрахунку на одного пасажира на 30% у порівнянні з літаками попереднього покоління. Передбачається, що новий літак можна буде використовувати на менш завантажених далекомагістральних напрямках, за якими зараз літають широкофюзеляжні літаки”, – зазначили представники Airbus.

Що стосується Boeing, то для американської компанії авіасалон не задався з самого початку. “Однак американському концерну все ж таки вдалося здивувати ринок замовленням на 200 літаків 737 MАХ, польоти яких припинені в усьому світі після двох авіакатастроф за участю цих авіасуден”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у перший день найбільшого міжнародного авіакосмічного салону Paris Air Show у Ле-Бурже компанія Boeing не повідомила про жодне нове замовлення на літаки. Тоді глава Boeing Денніс Мюленбург запевняв, що компанія не женеться за продажами. Її мета – “переконати клієнтів і постачальників, що компанія домагається повернення 737 MAX на ринок”. Натомість Airbus отримав замовлення на 123 літаки.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram