Новини
2 Вересня 2019
961

Вільний продаж землі та казино: Що й коли доручив змінити президент

Серед головного – відновлення “великої приватизації”, ринок землі, видобуток бурштину

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з керівниками Верховної Ради, Кабінету Міністрів та правоохоронних органів, доручив парламенту та уряду підготувати низку законодавчих змін.

Зокрема, внести на розгляд парламенту проект державного бюджету на 2020 рік, термін – до 15 вересня.

До 1 жовтня – створити умови для зниження кредитних ставок, законопроект щодо служби фінансових розслідувань (схвалити його до 1 грудня) та внести законопроект про ринок землі. А також легалізувати гральний бізнес і видобуток бурштину: внести законопроекти до 1 жовтня, схвалити – до 1 грудня.

Також до 1 грудня ліквідувати мораторій на продаж землі, провести повний аудит держреєстрів, створити умови для проведення електронних виборів і перепису. Крім того посилити відповідальність за тіньове ведення господарства.

“А також передати не менше 500 підприємств Фонду держмайна для малої приватизації для реалізації через електронну систему “Prozorro.Продажі”, – наголосив президент.

До кінця року провести процедури отримання усіх дозвільних документів в електронну форму.

А до 1 січня прийняти нову редакцію Трудового кодексу та знизити вартість підключення українців до електричних і газових мереж.

Крім того, Володимир Зеленський розпорядився відновити “велику приватизацію”. “Перші конкурси з продажу великих державних підприємств повинні бути проведені до 1 квітня 2020 року”, – зазначив він.

Нагадаємо, наприкінці липня президент України Володимир Зеленський підписав указ “Про заходи щодо протидії рейдерству” для захисту власників бізнесу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram