Новини
26 Травня 2022
516

Війна росії проти України зруйнувала багато цивільних об’єктів

Понад 200 підприємств, 12 аеропортів та понад тисячу навчальних закладів постраждали від бойових дій

Україна має пройти кілька етапів для побудови нового європейського майбутнього, на першому — відновити понад 200 підприємств, 12 аеропортів та понад тисячу навчальних закладів, а також інших зруйнованих об’єктів інфраструктури, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, пише Interfax-Україна.

“Перший (з чотирьох етапів — Ред.) — відновити понад 200 заводів і великих підприємств, 12 аеропортів та понад 1000 навчальних закладів, а також майже 300 мостів та шляхопроводів, які були пошкоджені, зруйновані або захоплені внаслідок бойових дій через війну росії проти України”, — сказав він під час дискусії в Українському домі на Всесвітньому економічному форумі в Давосі в середу, 25 травня.

Шмигаль додав, що під час бойових дій пошкоджено близько 25 тис. км доріг, зруйновано 40 млн м² житлового фонду. Водночас збитки не є остаточними, їхні розміри зростають із кожним днем війни, яку розв’язала росія, наголосив прем’єр.

За його словами, збитки економіці України від російської війни сягнули $600 млрд. Шмигаль закликав міжнародних партнерів фінансово підтримати відновлення України через фонд United24, а головне — сприяти конфіскації заморожених російських активів, щоб вони могли бути використані на користь України.

Нагадаємо, що загарбники вагонами вивозять зерно із захопленого Бердянська. Вантаж прямує спочатку до Криму, а потім у росію.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram