Новини
28 Травня 2020
1 096

Відновлення туристичного ринку: У світі попит на житло для відпочинку виріс на 127%

Найбільше зростання відзначається в прибережних містах і на курортах, які відкрилися раніше конкурентів

AirDNA, аналітична платформа Airbnb, з’ясувала, що в усьому світі кількість бронювань житла для відпочинку зросла на 127% з початку квітня. Через пандемію число замовлень Airbnb скоротилося у квітні до 916 тис. Кількість збільшилася до 2,1 млн до середини травня, коли уряди різних країн почали послаблювати обмеження на поїздки, повідомляє прес-служба компанії.

Попит все ще сильно відстає від торішніх показників, оскільки туристична індустрія переживає економічні наслідки коронавірусу. Однак у звіті AirDNA повідомляється, що клієнти активно бронюють місця на час свят у кінці року.

Найбільший стрибок числа бронювань стався в Новій Зеландії — на 465%. Країна однією з перших прийняла активні кроки щодо стримування поширення вірусу, зазначає Business Insider. У Німеччині попит виріс на 367%, в США — на 202%, у Франції — на 200%, в Австралії — на 189%.

У США лідерами за кількістю замовлень стали пляжні міста і місця відпочинку за декілька хвилин їзди від штатів, чиї губернатори були першими, хто послабив режим ізоляції. Серед них — Алабама, Джорджія, Техас і Кароліна. У великих містах з населенням понад 2 млн осіб зростання замовлень склало лише 44%.

За даними AirDNA, пожвавлення на ринку оренди в основному викликано внутрішнім туризмом, оскільки глобальні поїздки практично зупинилися. У США та Європі більш ніж половина людей, які подорожували в цей час у 2019 р., залишилися у своїх містах. Середня відстань, яку долають люди, скоротилося на 74% у порівнянні з минулим роком.

Бронювання житла — одна з ознак відновлення індустрії подорожей. Однак цьому може перешкодити нова хвиля вірусу, в тому числі викликана передчасним зняттям обмежень, зазначає видання.

Нагадаємо, в Одеській області побудують місто-курорт, в якому відкриють 80 готелів. Найменший готель матиме 150 номерів, а найбільший — одну тисячу.

Раніше Investory News писали, як розвиватиметься міжнародний туризм після пандемії. Адже експерти туристичної організації прогнозують, що зниження експортної виручки від туризму національних економік може досягти $1,2 трлн. Також можуть бути втрачені 100-120 млн прямих робочих місць у галузі туризму.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram