Новини
19 Грудня 2021
792

Відео: Як торседор майстерно закручує сигари

Для одного екземпляру використовують від трьох до п’яти листів тютюну

Поки світова громадськість та уряди низки країн воюють з електронними сигаретами, прості торседори на Кубі продовжують невтомно крутити традиційні сигари, пристрій яких залишається незмінним чи не з часів конкісти.

За одну зміну торседор встигає скрутити до 120 сигар. У майстрів шість розрядів. Перші два — учнівські, 3-й та 4-й — більшість робітників, а торседори двох старших розрядів уміють робити сигари нетривіальних форм, на кшталт figurado.

Для приготування начинки використовують від трьох до п’яти листів тютюну. Кількість застосовуваних листів залежить від кількох факторів, зокрема, від розмірів сигари та від того, який вид тютюну застосовується для цього сорту сигар.

Концепція сигари сягає своїм корінням принаймні в XVI ст. В 1541 році на Кубі з’явилася перша мануфактура зі скрутки сигар. У Європі новий виріб з’явився лише на початку XVIII ст. — до цього тютюн курили лише у трубці.

Нагадаємо, частка нелегальних тютюнових виробів на ринку України за останні п’ять років зросла у 18 разів — з 1% у 2016 році до 18,1% у серпні 2021 року та досягла історичного максимуму. Її зростання викликане зростанням акцизного податку, який уряд планує підвищити до 2025 року до рівня €90 за 1000 сигарет.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram