Новини
30 Березня 2020
931

Верховна Рада з другої спроби призначила міністра фінансів та охорони здоров’я

За Сергія Марченка проголосували — 256 депутатів, за Максима Степанова — 246

На позачерговому засіданні Верховної ради України (ВРУ) призначено міністром фінансів Сергія Марченка і міністром охорони здоров’я Максима Степанова.

За даними ЗМІ, Сергій Марченко у 2019 р. балотувався до Верховної Ради 9 скликання номером 7 в списку партії “Українська Стратегія Гройсмана”.

У 2018-2019 рр. обіймав посаду заступника голови Адміністрації президента. З 2016 до 2018 рр. працював заступником міністра фінансів.

До цього був експертом в Bendukidze Free Market Center і академічним директором спільної програми “KSE” і “GIZ” у 2015-2016 рр. “Лідерство в державних фінансах”.

До початку 2016 р. очолював Координаційний центр забезпечення взаємодії з Кабінетом міністрів в Міністерстві охорони здоров’я і входив до складу колегії міністерства.

Брав участь у розробці Бюджетного кодексу, який був прийнятий у 2014 р. З 2011 р. працював в Координаційному центрі з упровадження реформ при президенті України.

З 2002 р. працював на різних посадах в Міністерстві фінансів, Державної фіскальної служби, Комітеті з питань фінансів і банківської діяльності, Секретаріаті Кабінету міністрів.

Закінчив Академію Державної податкової служби України за спеціальністю “управління державними фінансами”. Кандидат економічних наук.

Свій трудовий шлях почав санітаром. Медосвіту отримав у Донецькому державному медичному університеті ім. Максима Горького, але за спеціальністю не працював.

Працював виконавчим директором АТЗТ “Енергосервіс АТ”, заступником гендиректора ДК “Торговий дім “Газ України” НАК “Нафтогаз України”, заступником гендиректора ЗАТ “Промислово-фінансова компанія Віче”, заступником голови Державної податкової адміністрації України, тоді ж отримав економічну освіту у КНЕУ за спеціальністю Міжнародна економіка.

Максим Степанов з 2011 по 2016 рр. був директором Поліграфкомбінату “Україна”.

З 2017 по 2019 рр. — губернатор Одеської області. В пріоритети ставив медицину, інфраструктуру й освіту.

Серед перемог Степанова на цій посаді в регіоні виділяють: запуск телемедицини — він зробив новий для України медичний пілот успішним кейсом; відкриття найбільшого в країні центру нефрології; створення “карти реперфузійних центрів” для сердечників по всій області; запуск дистанційного навчання для школярів з віддалених сіл; будівництво траси Одеса-Рені.

Під час спалаху захворюваності коронавірусом вже колишній глава ОДА зайнявся волонтерством та став допомагати одеським лікарням. Закупив для медиків захисні костюми, апарат ШВЛ і 4 тис. респіраторів.

Нагадаємо, глава Міністерства охорони здоров’я Ілля Ємець та голова Міністерства фінансів Ігор Уманський написали заяви про відставку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram