Новини
18 Червня 2020
940

Верховна Рада України не підтримала оновлену програму дій уряду

Кабінет міністрів не отримав річний імунітет від відставки

Верховна Рада України, у четвер, 18 червня, не підтримала оновлену програму дій уряду. За відповідне рішення проголосувало 207 народних депутатів, при необхідному мінімумі у 226 голосів. Таким чином, Кабінет міністрів не отримав річний імунітет від відставки.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд та він особисто не женуться за імунітетом. “Ми не схожі на попередників і не будемо триматися за імунітет”, – наголосив він.

І додав, що програма містить кроки, зокрема, щодо підтримки бізнесу та українського виробника, локалізації, створення національного авіаперевізника. “Програма буде якісним дороговказом. Програма є правильним стратегічним документом для нашої держави”, – зазначив прем’єр.

4 червня Верховна Рада України відправила програму діяльності уряду на доопрацювання. “Перший варіант програми народні депутати розкритикували і порівняли з рефератом”, – зазначає УНІАН.

12 червня Кабмін затвердив доопрацьовану програму діяльності й направив її на розгляд народним депутатам. Комітет Верховної Ради з питань економічного розвитку 17 червня не підтримав програму, рекомендувавши парламенту самому визначитися з приводу документа під час голосування на засіданні в сесійній залі.

Нагадаємо, нещодавно Кабмін відзвітувався про кошти з Фонду боротьби з COVID-19. Своєю чергою прем’єр пояснив логіку Кабміну щодо підтримки бізнесу в умовах коронакризи.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram