Новини
23 Січня 2019
953

Великий бізнес ЄС сплачує лише частину податків

Жодних розбіжностей між нарахованими і фактично сплаченими податками немає лише в Болгарії

Великі компанії практично в жодній країні Європейського союзу не сплачують податки в повному обсязі, пише газета Suddeutsche Zeitung з посиланням на результати дослідження, проведеного фракцією “Зелених” в Європарламенті.

У статті відзначається, що фактично сплачені суми податків міжнародними компаніями і офіційно нараховані обсяги можуть сильно відрізнятися.

Перше місце за розмірами цієї різниці посідає Люксембург, де у 2011-2015 рр. офіційна податкова ставка становила 29%, в той час коли великі компанії фактично платили лише 2%.

Удвічі менше, ніж передбачалося складають податкові відрахування на Мальті, в Австрії, Нідерландах та Франції. У Німеччині податкова ставка становить близько 30%, але відрахування великих концернів становлять біля 20%.

Лише в одній країні – Болгарії автори дослідження не зафіксували жодних розбіжностей між нарахованими і фактично сплаченими податками, повідомляє StockWorld.

Преставник політичної групи “Зелених” у Європарламенті Свен Гігольд закликав забезпечити більш прозору податкову практику, що застосовуються транснаціональними компаніями, пише “Інтерфакс”.

“Єврокомісія представила гарну пропозицію щодо забезпечення податкової прозорості в великих концернах. Тепер міністр фінансів ФРН Олаф Шольц повинен відмовитися від тактики блокади і виступити в Раді ЄС на підтримку податкової прозорості”, – зазначив Свен Гігольд в інтерв’ю Suddeutsche Zeitung.

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram