Новини
30 Березня 2021
1 006

Велика приватизація та податкова амністія: Верховна Рада ухвалила низку законопроєктів

Незадекларовані раніше доходи обкладатимуться за ставками 2,5, 5 та 9%

Верховна Рада України у вівторок, 30 березня, ухвалила в цілому урядовий законопроєкт №4543 про розблокування процесу великої приватизації. За проєкт закону в другому читанні проголосувало 257 народних депутатів.

Законопроєкт спрямовано на забезпечення проведення ряду підготовчих, організаційних заходів і заходів, що передують проведенню безпосереднього продажу об’єктів великої приватизації на аукціонах, і проведення аукціонів з продажу об’єктів великої приватизації.

Як зазначалося раніше, велику приватизацію було тимчасово зупинено через набуття чинності законом №540-IX від 30 березня 2020 року, який у зв’язку з карантином встановив обмеження на здійснення приватизації великих об’єктів — і на підготовку до продажу, і на самі аукціони. Законопроєкт №4543 вилучає цю норму.

Крім того, рішенням 245 народних депутатів Верховна Рада прийняла за основу президентський законопроєкт №5153 з поправками до Податкового кодексу про добровільне декларування активів фізичних осіб з 1 липня 2021 року до 1 липня 2022 року.

Окрім цього, парламент ухвалив у першому читанні законопроєкти №5355 і №5356 з пакета проєктів закону про податкову амністію, яким пропонується сплата збору з грошової вартості задекларованих активів за такими ставками: 5% — загальна ставка, 9% — за активами, розміщеними за кордоном, 2,5% — за ОВДП, придбаними з 1 січня 2021 до 20 червня 2022 року до подання декларації.

Нагадаємо, 30 березня Верховна Рада на позачерговому засіданні парламенту ухвалила за основу та у цілому законопроєкт №5300 про фінансову підтримку підприємців — йдеться про виплату обсягом 8 тис. грн з держбюджету, які змушені зупинити свою діяльність через карантинні обмеження у “червоних” зонах.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram