Новини
27 Листопада 2020
960

Велика Британія у 2021 році посилить правила конкуренції для Google і Facebook

Основна причина — ринок не розвивається через концентрацію влади у невеликої кількості компаній

Наступного року Велика Британія введе новий режим конкуренції, щоб не надати можливості Google і Facebook використовувати свою перевагу для витіснення з ринку невеликих компаній, повідомляє Reuters.

За даними британського регулятора, на Google і Facebook у 2019 році припало близько 80% з £14 млрд, витрачених на цифрову рекламу.

Представники британського регулятора ринку та конкуренції (CMA) вважають, що концентрація влади у невеликій кількості компаній стримує зростання ринку, знижує інновації та має негативний вплив на людей і підприємства, які на них покладаються.

“Настав час зайнятися цим і розпочати нову еру технологічного зростання”, — зазначив британський міністр з цифрових технологій Олівер Дауден.

У квітні 2021 року у Великій Британії розпочне роботу Відділ цифрових ринків, якому можуть надати повноваження припиняти, блокувати та скасовувати рішення, прийняті техкомпаніями, та накладати фінансові штрафи за недотримання правил.

Британська влада заявила, що технологічні компанії зобов’язані стати більш прозорими у питанні того, як вони використовують дані споживачів. Крім того, будуть заборонені обмеження, що ускладнюють користувачам використання платформ, що конкурують з ними.

Крім того, нові правила підтримають новинну індустрію, змінивши баланс відносин між видавцями та платформами.

У відповідь Google і Facebook заявили про свою прихильність до співпраці з британським урядом і регулятором у сфері цифрової реклами. Йдеться, зокрема й про надання користувачам більшого контролю над своїми даними та рекламою.

Також британський регулятор наразі оцінює, чи є підстави для відкриття формального розслідування щодо технологій Google.

Нагадаємо, у вересні 2020 року Єврокомісія оголосила, що має намір посилити контроль за найбільшими світовими цифровими компаніями у сфері боротьби з дезінформацією та захисту особистих даних.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram