Новини
23 Лютого 2022
348

Велика Британія надасть Україні гарантію за кредитами до $500 мільйонів

Також Україна може отримати у березні $700 мільйонів від МВФ 

Уряд Великої Британії оголосив про новий економічний пакет, щоб підтримати подальшу стабільність в Україні, повідомляє міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс.

“Велика Британія гарантує кредити на суму до $500 млн, щоб допомогти Україні протистояти економічним наслідкам дій Росії”, — написала Трасс у своєму Twitter у середу, 23 лютого.

Згідно з інформацією на сайті уряду Великої Британії, Сполучене Королівство готове надати гарантії кредитування Multilateral Development Bank (MDB) для проєктів, які підтримуватимуть економічну стабільність і життєво важливі реформи, такі як боротьба з корупцією.

“Ми готові запропонувати пряму економічну підтримку, надати оборонну зброю та викрити спроби Росії розробити фальшиві приводи для вторгнення”, — наводить слова Трасс сайт уряду.

Наголошується також, що у грудні Велика Британія також збільшила обсяг фінансової підтримки, доступної Україні від UK Export Finance (UKEF) — до £3,5 млрд — і підписала новий договір щодо підвищення військово-морського потенціалу України.

“Ця економічна підтримка йде на додаток до збільшення підтримки військової техніки з боку Міністерства оборони та посилення підтримки гуманітарної системи в Україні”, — йдеться у повідомленні.

Тим часом Україна вже у березні цього року може отримати транш від Міжнародного валютного фонду (МВФ) обсягом $700 млн у разі успішної роботи місії МВФ, що розпочалася 23 лютого.

Таку думку у кулуарах Верховної Ради висловив голова комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев, пише Укрінформ.

“Ми очікуємо на позитивні результати місії та отримання чергового траншу обсягом $700 млн. Всупереч ситуації в країні, вона розпочала роботу. Я очікую, що якщо місія матиме позитивний результат, то вже у березні отримаємо транш”, — розповів він.

Гетьманцев переконаний, що початок роботи місії Міжнародного валютного фонду — це добрий “сигнал про стабільність, наперекір всім обставинам, що мають місце в Україні”.

Як відомо, уряд Канади надасть Україні кредит на 500 млн канадських доларів (приблизно $420 млн) для підтримки економіки в умовах загрози російській агресії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram