Новини
26 Березня 2021
816

Вдалий експеримент: Скріншот колонки The New York Times продано як NFT за $560 тисяч

Отримані кошти автор твору витратить на благодійність

Колумніст американської газети The New York Times Кевін Рус, який спеціалізується на технологіях, перетворив скріншот своєї колонки “Купіть цю колонку на блокчейні!” на NFT (невзаємозамінний токен) і продав його на аукціоні за $560 тис., повідомляє The New York Times.

У своїй колонці він розповідає, як працює технологія NFT і чому наразі набуває популярності.

Зазначається, що це перший експеримент колумніста — колонка про NFT, яка сама по собі перетворюється на NFT і виставляється на аукціон.

За словами Руса, нещодавно художник Майк Вінкельман, відомий як Beeple, продав на вебаукціоні колаж Everydays — The First 5000 Days. Виставивши 11 березня 2021 року колаж у вигляді NFT-токена за ціною $100, Вінкельман отримав понад $69 млн.

“Спостерігаючи, як усі ці багатства переходять з рук в руки, я подумав — чому лише знаменитості, художники та спортсмени веселяться? Чому журналіст не може приєднатися до NFT-вечірки?”, — написав він.

І пообіцяв, які б кошти не отримав, усі вони підуть до благодійного фонду The New York Times — Neediest Cases Fund, який допомагає різним некомерційним організаціям.

Кевін Рус обрав сервіс продажу цифрових активів Foundation та виставив колонку на аукціон 24 березня — її придбали за 350 ефірів ($560 тис.).

Нагадаємо, у березні Ілон Маск записав техно-трек про NFT для продажу його як токен. Лише за один твіт про це пропонували $1,12 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram