Новини
6 Травня 2020
827

Вдалий день для Мінфіну: Залучено понад 10 мільярдів гривень та отримано позику на $150 мільйонів

У червні міністерство буде пропонувати ринку щотижня тільки трьох- і шестимісячні гривневі ОВДП

Міністерство фінансів України на других після тривалої перерви первинних аукціонах з розміщення облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП) у вівторок, 5 травня, збільшило продаж 3-місячних паперів на 86,7% — до 10,02 млрд грн, зберігши ставку відсікання на рівні 11,3% річних.

Як повідомляється на сайті відомства, середньозважена ставка склала 11,26% у порівнянні з 11,24% тижнем раніше.

Від розміщення 5-місячних паперів, анонсованих раніше, Мінфін відмовився.

Число заявок на цей аукціон зросло вдвічі в порівнянні з аукціоном тижнем тому — до 14, а число задоволених — втричі, до 12. Мініфін відхилив лише дві заявки на 0,23 млрд грн зі ставками до 16% річних.

Як повідомлялося, міністерство має намір протягом травня виставляти на аукціонах тільки два випуски ОВДП — з погашенням 5 серпня і 25 листопада поточного року.

Відомство також повідомило й про намір у червні пропонувати ринку щотижня тільки трьох- і шестимісячні гривневі ОВДП.

Також у вівторок, міністр фінансів Сергій Марченко підписав міжнародну угоду щодо позики Світового банку для додаткового фінансування проекту “Модернізація системи соціальної підтримки населення України”. Як повідомляє прес-служба Мінфіну, церемонія підписання проходила в онлайн режимі.

Згідно з текстом угоди, Україна отримає додаткові $150 млн на посилення системи соціальної підтримки українців.

З них $50 млн будуть спрямовані на підтримку вразливих верств населення в період епідемії коронавірусу, а решта $100 млн — на підвищення рівня соцзахисту цілому.

Нагадаємо, міжнародне видання The Banker, у своєму щорічному огляді найкращих транзакцій року в Європі, визнало повернення України на зовнішні ринки запозичень в євро в червні минулого року найкращою транзакцією 2019 р. серед суверенних емітентів, національних організацій та агенцій. Транзакція викликала величезний інтерес зі сторони міжнародних інвесторів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram