Новини
11 Жовтня 2021
582

Важливо для бізнесу: Україна вперше відправила контейнери з малиною до США та Канади

На ці країни припадає близько 80% всього глобального імпорту замороженої ягоди

У 2021 році українські експортери вперше відправили до США та Канади по одному морському контейнеру із замороженою малиною. Ця подія важлива для вітчизняних виробників, оскільки на ринках вказаних країн дана ягода традиційно коштує дорожче, ніж в інших регіонах світу. Про це йдеться у повідомленні на сайті Української плодоовочевої асоціації (УПОА).

“Це важливо для розвитку виробництва та заморозки ягоди в Україні та пояснюється високим рівнем вимог до якості продукції та логістики, які були успішно подолані українськими постачальниками цього року”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що по одній партії малини було відправлено до Канади та США обсягом в один морський контейнер. “На логістику пішло близько півтора місяця, а покупець залишився задоволений якістю поставленої продукції та розглядає можливість продовження співпраці з українськими постачальниками на постійній основі”, — йдеться в повідомленні асоціації.

В УПОА уточнили, що вища імпортна ціна на ягоди в США та Канаді обумовлена ​​високими вимогами до якості продукції, для підтвердження яких українські експортери пройшли сертифікацію в FDA (The United States Food and Drug Administration).

“На США та Канаду припадає близько 80% всього глобального імпорту замороженої малини у вартісному вимірі та близько 65% в натуральному. Однак Україна традиційно експортувала заморожену малину переважно до Польщі, яка добре заробляє на реекспорті української малини в інші країни світу”, — наголошує економіст інвестиційного департаменту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак.

За даними УПОА, США імпортує заморожену малину з Чилі, Мексики та Сербії, а Канада — з цих самих країн та США. При цьому орієнтовна вантажність стандартного контейнера 40-футового морського контейнера — 27 т.

“Відповідно, для України, яка входить до п’ятірки найбільших світових експортерів замороженої малини, надзвичайно важливо закріпитися на цих двох найважливіших ринках збуту. Особливо це важливо на фоні очікуваного зростання обсягів виробництва всіх видів ягід 2022-2024 рр. Залишається сподіватися, що зростатиме не тільки обсяг, але й якість вироблених ягід”, — підсумували в асоціації.

Раніше Investory News писали, що головним постачальником екзотичних фруктів до України стала Туреччина. Найбільший попит мають цитрусові та банани.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram