Соцмережі
12 Серпня 2020
858

Василь Хмельницький: Як зробити Україну заможною?

Нам треба починати зі зміни культури, нашого менталітету, нашого ставлення до життя та роботи

Переважна більшість українців не задоволені своєю роботою, життям. А от до підприємців, які будують власну справу та генерують податки, у суспільстві й досі стереотипне негативне ставлення, яке ми отримали у спадок з радянських часів.

Але неможливо стати заможними, не цінуючи та не підтримуючи тих, хто генерує додану вартість.

Чи це взагалі можливо змінити!? Думаю, що так. Але це довгий шлях.

Нам треба докорінно змінити систему дошкільної освіти, як першого та найважливішого етапу соціалізації. Те ж саме стосується й освіти шкільної.

Нам потрібне тотальне перезавантаження, щоби виростити дійсно нове покоління.
Треба ліквідувати застарілі методи роботи з учнями, коли вони лише “зубрять” інформацію, але не вміють її аналізувати. Треба привчати дітей вчитися, шукати та обробляти корисні дані, працювати в командах, мислити проектами, рахувати бюджети.

Саме з нових концепцій і стандартів освіти почнуться зміни культури.

Сьогоднішні випускники шкіл часто не знають, що їм робити далі з власним життям. Закінчують виші заради диплому “для батьків”, який їм не знадобиться, а потім звертаються до курсів і репетиторів, щоб отримати дійсно корисні, спеціалізовані знання та навички.

Але змінювати підходи в освіті не достатньо. Паралельно тут і зараз важливо створювати можливості для нових поколінь українців. Відкривати виробництва, наукові та дослідницькі центри, покращувати умови ведення бізнесу в країні та залучати нові інвестиції.

Процес тривалий, але це єдиний шлях, як на мене.

 

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram