Соцмережі
10 Серпня 2021
798

Василь Хмельницький: Важливо мати надійних та обізнаних партнерів

Більшість українських бізнесів на початковому етапі переоцінюють свою бізнес-ідею. Мовляв, зараз справа приносить копійки, але скоро я почну заробляти мільйони. А коли саме настане це “скоро” невідомо. Але про те, щоб пустити в бізнес більш досвідченого партнера і швидше наблизитися до мети, ніхто навіть думати не хоче. Адже потім доведеться ділитися прибутком з партнером. А кому хочеться ділитися?

У мене близько 50-и бізнесів в різних напрямках. І в кожному є партнери. Коли я був у всесвітньовідомій бізнес-школі в Берклі, мені розповіли, як працюють американські стартапи. У стартапера є ідея. Він вклав в неї $20 000 і оцінив компанію в $100 000. Запросив досвідченого інвестора, який профінансував стартап в обмін на 10% компанії. За рік бізнес виріс, і на наступний засновники запросили ще одного інвестора, більш досвідченого, з часткою вже у 20%. І так далі, поки бізнес не виросте до очікуваного масштабу. У результаті у власників може залишитися всього 20% частки, але завдяки досвідченим партнерам і їх інвестиціям, вартість компанії зросте до мільярда доларів!

Наведу приклад. У вас є стартап, припустимо, ви створюєте 3Д-принтери. І вами зацікавилася світова компанія, лідер на ринку, хоче купити 25% вашої компанії. Звичайно, продавайте! Світовий партнер віддасть вашому бізнесу свій досвід, знання і навіть своїх клієнтів! У підсумку, ви не втратите гроші, а навпаки примножите їх, ваш бізнес зросте швидше.

Не бійтеся партнерства! Заручившись підтримкою досвідченого партнера в бізнесі, ви швидше досягнете результату і бажаного прибутку, ніж коли будете працювати самотужки! Партнерство — це не про втрату грошей, тому що доведеться ділиться. Партнерство — це про досягнення нових цілей, зростання бізнесу і, відповідно, прибутку. Шукайте надійних партнерів і розвивайтеся!

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram