Соцмережі
15 Листопада 2021
757

Василь Хмельницький: Цифровий одяг у тренді

Ми живемо в дивовижний час.

NFT, віртуальні активи, технології блокчейн вже змінюють наш світ.

На мені віртуальний світшот NASA, який я придбав за 30 доларів. Такий одяг створює та продає стартап з українським корінням DRESSX.

Виявляється, цифровий одяг — новий світовий тренд, про який мені розповіла у Кремнієвій Долині співзасновниця компанії Daria Shapovalova. Ще рік назад майже ніхто не розумів, що це за продукт і для чого. А сьогодні компанія коштує мільйони та є найбільшим ритейлером цифрового одягу у світі.

Фактично, цифровий одяг можна купити тільки у віртуальному світі для дзвінків у zoom, або для фото та відео, які ми публікуємо у соціальних мережах. Середня вартість такого одягу — $35.

Це здається дивним. Але уявіть.

Коли ми купуємо звичайну чергову футболку з поліестру, вона буде розкладатися 200 років і призведе до викидів 6,5 кг CO2 в атмосферу.

Щоб «розкласти» цифровий одяг, достатньо просто видалити це зображення зі стрічки. Тому цифрова мода — важливий крок назустріч відповідальному споживанню та більшій екологічності.

До таких трендів можна ставитись по-різному, але їх точно треба знати. Ще 20 років назад технології, які ми використовуємо сьогодні, здавались фантастикою. А сьогодні — це наша реальність.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram