Новини
14 Червня 2022
616

Вартість оренди житла в Києві впала більш ніж на 45%

Ринок нерухомості в Києві обвалився сильніше, ніж у 2014 році

За період повномасштабної війни середня вартість оренди житла у Києві впала більш ніж на 45%, повідомила пресслужба порталу пошуку нерухомості Address.ua, пише УНІАН.

“Через військову агресію росії в Україні ринок оренди в столиці зазнав величезного удару. У лютому 2022 року середня вартість оренди в доларовому еквіваленті становила 11 $/м². Але з початком війни ціни різко почали падати. Так, у березні 2022 року медіанна вартість квадратного метра склала $9 дол, у квітні — 7 $/м², у травні — 6 $/м². Загалом, у порівнянні з довоєнним періодом, медіанна вартість оренди у столиці впала на 45,4%”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у травні у столиці ціна оренди квадратного метра однокімнатних квартир склала $7, двокімнатних — $6, трикімнатних — $5.

За словами аналітиків, як і до війни, так і під час неї найдорожчим районом Києва для оренди є Печерський район — $468 за об’єкт, або 8$/м². А мінімальна медіанна ціна на оренду квартир зафіксована у Деснянському районі — $219 за квартиру, або 5$/м².

“В умовах військової загрози та виїзду великої кількості киян в інші регіони України та за кордон, столичний ринок нерухомості обвалився сильніше, ніж у кризові 2014-2015 роки. За період із січня по травень 2022 року рівень медіанних цін знизився на 41%, тоді як 2014 року ціни знизилися на 26%, а за весь дворічний кризовий період — на 38%”, — зазначив директор консалтингової компанії City Development Solutions Роман Герасимчук.

За його словами, очікувати якихось покращень на ринку оренди житла в найближчі місяці не доводиться. Оскільки незначний обсяг попиту буде сформовано шляхом внутрішньо переміщених осіб та людей, які повертаються до Києва, але цього недостатньо для повноцінного пожвавлення ринку.

Нагадаємо, де та з якою метою українці орендують житло подобово.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram